Olivera Jovićević Foto:printscreen/RTS

Olivera Jovićević saopštila je danas da više neće raditi na RTS kao voditeljka i autorka emisije "Upitnik". Ova vest iznenadila je javnost koja je navikla da je viđa u redvnim terminima poslednjih 18 godina. Njena lojalnost Javnom servisu pre dve godine joj je zamalo donela mesto generalnog direktora ove kuće.

Olivera je odluku o otkazu objavila putem svog Instagram naloga.

PROČITAJTE JOŠ

„Dragi prijatelji, želim da vas obavestim da je posle 18 godina mog rada na Radio-televiziji Srbije došlo vreme za promene. Zahvaljujem se svim mojim kolegama sa kojima sam gotovo dve decenije sarađivala radeći emisiju Upitnik, koja je u nekoliko sezona, prema zvaničnim merenjima, bila najgledaniji tok-šou na svim televizijama i, verujem, imala važan uticaj u srpskoj i regionalnoj javnosti“, napisala je Olivera i dodala:

„Hvala RTS-u koji mi je pružio priliku da od mog dolaska na javni servis, 2004. godine, na poziv tadašnjeg generalnog direktora Aleksandra Tijanića, radim na najvažnijim projektima televizije. Sa Javnog servisa odlazim u prijateljskoj i kolegijalnoj atmosferi sa uredništvom i menadžmentom i otvorenošću za svaku buduću saradnju“, navela je, između ostalog, doskorašnja voditeljka RTS.

Odluku o napuštanju Javnog servisa sigurno nije donela lako, a pre samo dve godine tako nešto ne bi moglo ni da se zamisli. Naime, ona je ušla u najuži krug „trke“ za generalnog direktora RTS.

Pored Dragana Bujoševića, Vladimira Palikuće, Stanislava Veljkovića i Miloša Rajkovića, Olivera je bila jedina žena na listi kandidata za direktora Javnog servisa.

To mesto joj je izmaklo, a poziciju je dobio Dragan Bujošević, koji je do tog momenta služio kao v.d. generalnog direktora.

„Na nama je ogromna odgovornost da izaberemo osobu koja će biti dostojna da vodi RTS. Oči domaće i međunarodne javnosti uprte su u nas“, rekao je tada predsednik Upravnog odbora RTS Vladimir Vuletić.

BONUS VIDEO: Targetiranje novinara i političkih neistomišljenika po receptu za Olivera Ivanovića

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare