Kako je nekad omiljeni srpski glumac i poznati roker postao monah

Showbiz 24. sep. 202110:47 > 11:07
Podeli:
Monah Ilarion Foto: Printscreen/RTS

Nekadašnji glumac Rastko Lupulović odlučio je da se zamonaši i uzeo je ime Ilarion. Rođen je 1974. godine u Beogradu, a ljubitelji filmske umetnosti ga pamte po ulogama u filmovima "Biće bolje" i "Paket aranžman", seriji "Otvorena vrata", dok ga obožavaoci pozorišta pamte ne samo po sjajnim ulogama, već i po nagradi za glumačku bravuru "Zoran Radmilović" koju je dobio na Sterijinom pozorju u Novom Sadu 1996. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Završio je Fakultet dramskih umetnosti i važio je za jednog od glavnih glumaca svoje generacije. Publika ga takođe zna i kao okorelog rokera, člana benda „Kanda, Kodža i Nebojša“.

Monah je već trideset godina.

Zamonašio se 1996. godine, a u jednom intervjuu koji je dao nakon toga, rekao je da je sticajem okolnosti počeo da odlazi u crkvu, i upravo to mu je pomoglo da se „spusti na zemlju.“

„Najbitnija stvar kod mene je moje obraćenje u hrišćanstvo. Sticajem okolnosti sam počeo da odlazim u crkvu. To mi je pomoglo da se spustim na zemlju iz nekih mistifikatorskih oblaka. Uopšte, hrišćanin-pravoslavac je moje najbliže određenje. Osećam se zasićenim od roka i svega toga. Rok je negde u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran… U susretu sa verom i tradicijom, dolaziš do harmoničnog razrešenja svojih nemira, a u rok životu dolazi do prikrivanja tih nemira ili potpunog otupljivanja svih emocija. Zato ljudi u roku izgube tu neku kreativnu crtu, istroše se, istroše se, istroše se… „, rekao je on svojevremeno za domaće medije.

Rastko Lupulović Foto: Printscreen/Otvorena vrata

BONUS VIDEO: Na prelazima na severu Kosova mirno, ali i dalje blokade 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar