Foto: Nova.rs

Kompozitor je o ovome otvoreno govorio.

Kompozitor Kornelije Kovač preminuo je danas u 81. godini, a iza sebe je ostavio neutešnu porodicu, kao i karijeru bogatu brojnim hitovima koje je pisao, kako za sebe, tako i za druge.

PROČITAJTE JOŠ:

Kovač je svojevremeno sarađivao i sa Zdravkom Čolićem koji je bio član njegove „Korni grupe“. Međutim, Kornelije je jednom prilikom priznao da je Zdravka otpustio, a otkrio je i zbog čega.

„Ja sam Zdravka Čolića prvo otpustio iz Korni grupe. Smatrao sam da on, i pored odličnog glasa, nije adekvatan pevač za tu vrstu muzike koju je svirala Korni grupa. Ali sam mu već tada rekao da je on odličan solo pevač, ali ne za bend. Zdravko se nije naljutio iako mu nije bilo prijatno. Ali sam mu ja vrlo brzo, posle petnaest dana kako se vratio iz Beograda u Sarajevo, rekao: ‘Čola, dođi na razgovor. Ajde da radimo pesme za tebe'“, rekao je muzičar za „Nedeljnik“.

„Čola je bio mlad dečko koji je u svemu imao uspeh. I to u svemu čega se dohvatio da radi“, dodao je on.

Kako je rekao, znao je da će Čolić postati velika zvezda.

„Znao sam da će imati uspeha, ali nisam slutio koliki će taj uspeh biti. Imali smo prijateljski odnos. Napravili sam pošteni ugovor, više usmeni dogovor pošto nismo ništa potpisivali. To je značilo da kada krene saradnja, ide pet mojih pesma na albumu, i pet od drugih kompozitora ali i da ja učestvujem u odabiru. I to nije bio nikakav problem“, istakao je Kovač za pomenuti medij jednom prilikom.

BONUS VIDEO: Kornelije Kovač o saradnji sa Lepom Brenom

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)