Foto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Uopšte ne znam šta znači prirodno kada je u pitanju izgled žene. Gluposti! Za mene prirodno više ima veze sa hranom ili povrćem“, rekla je jednom prilikom Donatela Versaće, v

U želji da sačuva „mladolik izgled“, Donatela se podvrgla rigoroznim dijetama, ali i još rigoroznijim estetskih zahvatima koji su na kraju u potpunosti uništili njeno lice.

PROČITAJTE JOŠ

Razni kritičari i mediji godinama su se pitali – da li ona nema nikoga u svojoj blizini ko bi joj rekao da prestane i objasnio joj da žena nije samo izgled? Pogotovo Donatela, ona je mnogo više od fizičkog izgleda.

Njen život se zauvek promenio 15. jula 1997. godine, i to nakon što je njen brat Đani Versaće ubijen.

Tog kobnog dana, na pragu svoje velelepne kuće u Majami Biču, dok se vraćao iz kupovine novina, ubijen je njen brat Đani Versaće, tvorac jedne od najvećih modnih imperija dvadesetog veka. Za čitavu porodicu bio je to ogroman udarac. Đanijevo ubistvo, kao i njegov život, pratio je veliki publicitet. Horde novinara sa svih meridijana pohrlile su ka Floridi.

Posle prvog šoka, Donatela je okupila čitavu porodicu na privatnom imanju na Karibima, da zajednički i u miru ožale Đanijevu smrt,

Bila je vrlo bliska sa bratom

Donatela Versaće je imala samo jedanaest godina kada je Đani počeo da je oblači u odeću koju je za nju dizajnirao i izvodi je sa sobom u noćne klubove i diskoteke.

„Od svih ljudi tamo, Đani je bio najrazuzdaniji”, rekla je Donatela jednom prilikom. „Onda je povukao mene i sada sam ja ona razuzdanija. To je njegova krivica”. Već u to vreme počela je da izbeljuje kosu. Isprva samo krajeve, ali su pramenovi vremenom bivali sve krupniji.

Donatela je oduvek živela ekstravagantnim i burnim životom, kako to samo može osoba njenog socijalnog statusa i bogatstva. Slaba je na dijamante, koji su ponekad dostizali veličinu zrna grožđa. Kada su je jednom upitali da li planira da nekada vrati svoju prirodnu boju kose, koju decenijama farba u srebrno plavu, Donatela je iznervirano odgovorila:

„Uopšte ne znam šta znači prirodno kada je u pitanju izgled žene. Gluposti! Za mene prirodno više ima veze sa hranom ili povrćem“.

Komentarišući neprirodan i u pojedinim slučajevima potpuno uništen izgled lica holivudskih zvezda, doktorka Tanja Radenkov Medenica, iz poliklinike „Eterna“, objasnila je da je razlog tome krajnje jednostavan – odbijanje odlaska pod nož.

„Starenje počinje od momenta kada se rodimo, ali pravo starenje od dvadesete godine. Tada polako počinjemo da smanjujemo proizvodnju kolagena i hijalurona. Kada treba krenuti sa procedurama diktira koža. Odnosno, genetika pacijenta, način života i ono što u tom momentu vidimo“, objašnjava doktorka Radenkov Medinica za Nova.rs i dodaje:

„Neko sa dvadeset pet godina, zbog načina života, alkohola, cigareta, ili loše genetike, ima lošiju kožu, nego neko ko ima četrdeset. Svaki pacijent je za sebe i svaki pacijent treba da odredi kada je momenat za šta. Kreće se od manje invazivnih procedura kao što su mezoterapija, pilinzi, a u jednom trenutku kada krenemo da gubimo volumen i znaci starenja bivaju naglašeniji, uključi se botoks, hijaluron i tako dalje.“

Problem sa pojedinim javnim ličnostima dešava se kada preteraju sa pogrešnim tretmanima.

„Pacijenti koji imaju indikacije za operacije najviše preteruju u pogrešnim tretmanima. Recimo, poznate ličnosti treba da rade fejslifting, ali iz nekog razloga žele da ga odlože, uprkos tome što imaju indikaciju da ga urade. Onda misle da to mogu da nadomeste tako što će staviti filere – filer tu i tamo, dva, pet, petnaest kubika i na kraju se izobliče. A da su radili jedan dobar fejslifting operaciju i neki mali botoks, izgledali bi fantastično i starili bi dostojanstveno. Ali većina njih želi da odloži odlazak pod nož, a to na kraju dovodi do toga da im glava bude tri puta veća i izgledaju stvarno nakaradno“, objasnila je doktorka iz Eterne za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Koliko plastike pojedemo? Vruće hrana u plastičnoj ambalaži – najgora kombinacija

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)