Kajli Džener donirala pola miliona deci koja boluju od raka

Showbiz 01. apr. 202113:06 > 14:56
Podeli:
Foto:EPA-EFE/JUSTIN LANE

Milijarderka Kajli Džener donirala je pola miliona dolara Dečijoj bolnici u Vanderbiltu, te je na ovaj način odala počast svom prijatelju Hariju Hudsonu, pevaču i tekstopiscu koji se izlečio od raka. 

Džener je, sarađujući s neprofitnom organizacijom Teen Cancer America, pomogla u otvaranju dela bolnice u kojem se mladi pacijenti koji imaju rak mogu okupljati, igrati video igre, gledati filmove i meditirati.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je još 2017. godine objavila da počinje sarađivati s organizacijom Teen Cancer America. Tada je izjavila da je preko rođendanske kolekcije svoje linije šminke Kajli Comsetics prikupljala novac kako bi pomogla ovoj organizaciji.

„Teen Cancer America je odlična organizacija i drago mi je da sam se preko Harija naučila nešto o njenom radu. Upućujem dobre želje svim pacijentima i njihovim porodicama“, izjavila je Džener.

„Hey, I’m Here For You“ je ime Hudsonove humanitarne organizacije i njegovog albuma koji je objavljen prošle godine. Neimenovani izvor je za Page Six izjavio da je Džener bila prisutna na mnogim Hudsonovim terapijama i da je bila upoznata o posebnim okolnostima kroz koje je prolazio tokom oporavka.

„Kada je Hariju dijagnostifikovan Hodgkinov limfom pre tri godine, jedna od stvari koja je zaista pogodila njega i Kajli je bila nemogućnost da se tinejdžerima pruži više emocionalne podrške. Smatrali su da je uz lečenje takođe bitno da je prostor uređen na način da se pacijenti osećaju ugodno.“

Hudson je naglasio da je ovo bio prvi od mnogih prostora za mlade ljude koje planira da otvori u bolnicama širom Sjedinjenih Američkih Država.

„Uz pomoć organizacije Teen Cancer America smo uspeli da otvorimo prvi deo bolnice namenjen tinejdžerima. Drago mi je da imam priliku da nastavim partnerstvo s Dečijom bolnicom u Vanderbiltu“, rekao je on.

Džener je prošle godine donirala milion dolara doktorki Tais Aliabadi kako bi joj pomogla u akciji kupovine stotina hiljada maski i druge zaštitne medicinske opreme koja je bila neophodna za borbu protiv pandemije.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar