Foto:Screenshot/Youtube/Ljupka Stevic

Iako pretežno snimaju za balkansko tržište, mnogo naših pevačica je imalo "izlete" pevanja na engleskom jeziku, a neke su čak pokušale da se probiju i na inostrano tržište. Koliko su u tome uspele, zaključak lako možete izvesti.

Emina Jahović je pre devet godina želela da pokrene svetsku karijeru, pa je u tu svrhu angažovala producente koji su, kako je sama tvrdila, sarađivali sa grupom Destiny’s Child. Prvi singl, pop pesma „Exhale“, emitovala se na lokalnom MTV-ju, ali nije joj pomogla u instranoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Izlet u r’n’b vode Aleksandri Kovač doneo je MTV nagradu za najboljeg lokalnog izvođača. Pevačica i kantautorka imala je već iskustva sa numerama na engleskom jeziku, a pesma C’Mon Boy našla se na njenom prvo solo albumu, „Med i mleko“.

 

„Love“ je možda prva potpuno pop pesma, koju je Jelena Karleuša snimila, a našla se na njenom albumu „Samo za tvoje oči“, koji je objavila 2002. godine. Numeru je komponovao grčki kompozitor Fivos, koji je radio i ostatak njenog albuma, dok je tekst pisala Vivi Vlachos. Pesma je objavljena i u Grčkoj.

Pre nego što je grupa Luna krenula nekim drugim putem, Maja Marković pevala je sve pesme, a u nekim emisijama pokazala je kako peva na engleskom jeziku. To joj je kasnije pomoglo pri pevanju na prekookeanskim kruzerima.

Iako je odnela pobedu na Evroviziji, Marija Šerifović je u više navrata ispričala da je karijera u inostranstvu ne interesuje. Ipak, prošle godine organizovala je seriju koncerata na kojima je pevala numere na engleskom jeziku, između ostalog pesme omiljenih joj izvođača, Robija Vilijamsa i Adel.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je jedno vreme živela u Americi, Maja Nikolić tvrdi da je inostrana karijera nikada nije zanimala. Ipak, u raznim emisijama pevala je numere u kojima je mogla da pokaže svoje glasovne sposobnosti. Mnoge od njih postale su predmet šale na internetu.

Dragana Mirković cenjena je i među svetskim zvezdama, pa je tako pre izvesnog vremena snimila pesmu „Don’t Go Away“ sa portorikanskim pevačem Hoseom Felisijanom, najpoznatijem po božićnoj numeri „Feliz Navidad“.

Snup Dog nije znao šta ga je snašlo kad je prvi put čuo ovu pesmu, ali bar je dobio novac da bi se pojavio ne samo u studiju, već i na snimanju spota sa srpskom pevačicom Ljupkom Stević.

Dijana Janković je, čini se, najupornija kada je u pitanju probijanje na inostrano tržište, samo nikako nešto da joj krene onako kako je ona to zamislila.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)