Foto: Instagram/callmelolita

Manekenka i supruga fudbalera Filipa Đorđevića, Jovana Švonja, koja sa porodicom živi u Italiji, oglasila se na Tviteru kako bi podstakla ljude na odgovorno ponašanje u vreme pandemije koronavirusa.

Naime, ona je otkrila da je već duže vreme odvojena od dece, jer su u Srbiji, dok je ona u Italiji, i na svom primeru pokazala kako se u ovakvoj situaciji odgovorno ponaša bez obzira na to da li je rizik od zaraze veliki ili kao u njenom slučaju minimalan.

Foto: Pritnscreen/Twitter/SvonjaJovana

„Imam nešto da kažem. Nisam videla decu od 1. marta. U Italiji sam, a deca su u Srbiji. Neću ih videti bar još dve nedelje, minimum. Mogla sam da dođem pet puta do sada, da sam htela, ali nisam želela da ugrožavam ničiju bezbednost, iako svakako iz stana nisam ni izlazila i verovatnoća da sam zaražena bila je veoma mala, ali je svakako postojala. Dakle, u samoinicijativnom karantinu sam još i pre nego što je ovdašnja vlada o karantinu donela odluku, jer ne bih podnela da se zbog moje greške bilo ko dovodi u opasnost. Shodno tome, ne mogu da razumem ljudsku glupost i bezobrazluk da se mera predostrožnosti ne pridržavaju, nego šetaju gradom i možda prenose virus, jer njima virus ne može ništa? Sve i da nemate roditelje, bake i deke, braću i sestre, tetke i strine, decu i prijatelje o kojima brinete, to i dalje ne objašnjava zašto ste takva samoživa goveda, bez trunke savesti i zdravog razuma“, napisala je manekenka na Tviteru i poručila:

#related-news_0

„Ostanite kod kuće i tako potencijalno sačuvajte nečiji život!!

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.