Jelena Karleuša o protestima: Niko ne sme da bije narod

Showbiz 08. jul. 202012:32 > 12:3212 komentara
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prva među pevačima koja je odreagovala na društvenim mrežama povodom protesta koji se dogodio sinoć u Beogradu ispred Skupštine Srbije je Jelena Karleuša.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je na svom Instagram nalogu objavila slike sinoćnog protesta uz opširan propratni tekst u kome je osudila policiju i podržala građane.

„Kao javna ličnost u Srbiji koju prati najveći broj ljudi, samim tim i kao najuticajnija javna ličnost, osećam potrebu da osudim policijsku brutalnost koja se desila sinoć u Beogradu. Da, ja sam ćerka policajca i osuđujem ovo. Da, ja sam Beograđanka i osuđujem ovo“, počela je Karleuša, te dodala:

„Desili su se protesti građana. Građana koji plaćaju svakog policajca i svakog ko je izabran da ovoom zemljom vlada. Niko ne sme da bije narod, niko ne sme da baca suzavac na narod. To je velika greška. Da, huligane koji ruše i pale, upadaju u Skupštinu, treba zaustaviti, ali narod koji protestuje mirno niko ne sme da tretira ovako“, napisala je Jelena, pa se osvrnula i na svoje kolege.

View this post on Instagram

Kao javna ličnost u Srbiji koju prati najveći broj ljudi, samim tim i kao najuticajnija javna ličnost, osećam potrebu da osudim policijsku brutalnost koja se desila sinoć u Beogradu. Da, ja sam ćerka policajca i osudjujem ovo. Da, ja sam Beogradjanka i osudjujem ovo. Desili su se protesti gradjana. GRADJANA KOJI PLAĆAJU SVAKOG POLICAJCA I SVAKOG KO JE IZABRAN DA OVOM ZEMLJOM VLADA. Niko ne sme da bije narod, niko ne sme da baca suzavac na narod. To je velika greška. Da, huligane koji ruše i pale, upadaju u Skupštinu treba zaustaviti, ali narod koji protestvuje mirno niko ne sme da tretira ovako. Uopšte me ne interesuje da li druge javne ličnosti ne smeju ili neće da reaguju. Njihovo pravo. Uopste me ne interesuje da li ću imati posledice zbog ovoga, ono što sam ja prošle godine preživela od strane medija pod palicom vlasti malo ko bi preživeo. Ali ja jesam. Smatram da sam pravična i da kažem kako jeste. Uvek. Zato me i vole i mrze. Ali me ni to ne interesuje iskreno. Radim samo onako kao mi savest i srce kažu. A kažu mi da NIKO NE SME DA IDE PROTIV OVOG SIROMAŠNOG NARODA. Niko ne sme da bije sinove ove zemlje. Apsolutno niko.

A post shared by JELENA KARLEUŠA (@karleusastar) on

„Uopšte me ne interesuje da li druge javne ličnosti ne smeju ili neće da reaguju. Njihovo pravo. Uopšte me ne interesuje da li ću imati posledice zbog ovoga. Ono što sam ja prošle godine preživela od strane medija pod palicom vlasti malo ko bi preživeo. Ali ja jesam. Smatram da sam pravična i da kažem kako jeste. Uvek. Zato me i vole i mrze. Ali me ni to ne interesuje, iskreno. Radim samo onako kao mi savest i srce kažu. A kažu mi da niko ne sme da ide protiv ovog siromašnog naroda. Niko ne sme da bije sinove ove zemlje. Apsolutno niko“, zaključila je Karleuša.

Podsetimo, u centru Beograda sinoć su satima trajali sukobi policije i učesnika protesta, koji su se okupili ispred Skupštine Srbije nakon što je predsednik Aleksandar Vučić najavio ponovno uvođenje policijskog časa zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Protest je započeo s nekoliko stotina građana, da bi se taj broj kasnije znatno uvećao, a nakon što je deo protestanata ušao u zgradu Skupštine, počeli su incidenti i sukobi s policijom.

U nastavku sukoba protestanti su policiju zasipali jajima, kamenjem, plastičnim flašama i bakljama, zapaljeni su kontejneri, a prema prvim izveštajima, povređenih ima na obe strane.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar