Foto: Instagram/karleusastar

Pevačica Jelena Karleuša i njen suprug fudbaler Duško Tošić nisu vernici, ali zbog ćerki Atine i Nike svake godine proslavljaju Uskrs u domu na Dedinju.

Karleuša je ispričala da je za ovaj praznik obavezno farbanje jaja, a da njeni ukućani organizuju i turnir u rabijanju jaja.

„Iako moj suprug i ja nismo vernici, Uskrs je za nas divan praznik. Farbanje jaja je tradicija koju ne zaboravljamo i stvarno uživamo u tome. Uvek kada bismo ofarbali jaja napravili bi i male poklon–vrećice za sve goste koji bi nam došli u posetu. U njih stavimo najlepša jaja, malo šarene slame i čokoladnog zeku. Uskrs je za nas dan porodičnog slavlja, dečje radosti, smeha i okupljanja. Naravno, obavezan je i turnir u razbijanju jaja“, rekla je JK u intervjuu za magzin „Hello.“

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pevačica se prisetila i svog detinjstva i način na koji se u njenom domu proslavljao ovaj praznik.

„Moja pokojna baka se držala tradicije i učinila je da mi detinjstvo ostane u bajkovitom sećanju. Samo me je ona vodila u crkvu i pričala mi o veri. Za Uskrs mi je farbala jaja sa toliko umeća i nadahnuća da je ceo komšiluk dolazio da ih vidi i dobije na poklon. Uživala sam gledajući koliko je ta, naizgled obična žena skrivala neverovatan umetnički talenat za crtanje. Svako njeno jaje je bilo drugačije oslikano i ukrašeno“, kaže ona i dodaje:

„Ja sam imala zadatak da ih mažem krpicom natopljenom u ulje da bi se sijala. Ona me je naučila kako da odaberem jaje koje će biti pobednik u takmičenju razbijanja jaja. To specijalno, ili kako je ona znala da kaže “čarobno jaje“ nazivala je tučak – i ono se čuvalo. Kažem za sebe da sam ateista, ali sada kada se prisetim, stvarno je u tim godinama bilo nečeg uzvišenog u našem životu i osećanjima“, objasnila je Jelena.