Jelena Jevremović: Bez tate mi je svaki rođendan karantin

Showbiz 28. mar. 202022:56
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Nekadašnja pevačica Jelena Jevremović danas je obeležila 39. rođendan u kućnom karantinu, a za Nova.rs evocirala je uspomene na neke ranije dane kada je zajedno sa slavnim ocem Mikijem Jevremovićem zajedno dočekivala njen i njegov rođendan, pošto su dan za danom.

Zbog vanrednog stanja u Srbiji ona retko izlazi iz stana i poštuje sve mere zabrane koje su nedavno stupile na snagu u državi zbog koronavirusa.

Foto: Privatna arhiva

Međutim, ćerka pokojnog Miodraga Mikija Jevremovića juče je ipak izašla iz kuće kako bi obišla očev grob u Aleji velikana da bi položila cveće i upalila sveću jer bi mu na taj dan bio 79. rođendan.

Oni su pre smrti legendarnog pop pevača „divan dan“ proslavljali zajedno, jer su im datumi rođenja bili dan za danom, odnosno Mikiju 27, a Jeleni 28. marta.

Foto: Privatna arhiva

„Otkako mi je tata umro, rođendan doživljavam emotivno. Sećam se da smo uvek proslavljali 27. marta uveče, jer je on tradicionalno tog datuma održavao koncerte u „Sava centru“ i koncert je kasnije počinjao da bismo na bini ispratili njegov i dočekali moj rođendan. Na binu su nam iznosili dve torte još kad sam bila dete i onda sam ja duvala svećice sa svoje on sa svoje. Pamtim kako je govorio da on može da oduva ceo prvi red koliko svećica ima na svojoj torti, to baš pamtim. Kasnije, kada je prestao sa tim tradicionalnim koncertima smo to radili ili kod kuće ili na nekom nastupu ili u kafani, naravno. Uglavnom uvek smo čekali ponoć zajedno. To je bila naša tradicija. Već tri godine na taj dan malo plačem, malo se smejem. Hiljadu neopisivih osećaja prolazi kroz mene. Ne znam zašto, ali nedostaje mi mnogo. I on, i naše navike. Ne mogu da objasnim. Zbog ove novonastale situacije u državi bila sam ceo dan u stanu. Mada, isto je. Bez tate mi je svaki rođendan karantin“, zaključila je Jelena za Nova.rs.