Foto:Printscreen/Youtube/Rodehihi

Japanski bend Pyramidosi, obradili su nekoliko sprskih, izvorsnih, starogradskih pesama, među kojima su i dobro poznate numere poput "Niška Banja" i "Ženi nam se Vukota".

Četvorica Japanaca koji pripadaju pomenutom bendu, obradili su nekoliko domaćih numera i u svom aranžmanu ih predstavili svojoj publici na Jutjubu.

Jedna od najnovijih obrada na njihovom kanalu jeste pesma „Ženi nam se Vukota“ grupe „Zabranjeno pušenje“. Oni su pesmu odsvirali u svom stilu, pevajući je na srpskom jeziku.

Pored toga, obradili su i pesmu „Niška Banja“, koju je u samo mesec dana preslušalo više od 300 hiljada ljudi.

„Pesmu smo pesmu „Niška Banja“ jer smo je  čuli prošle godine i odlučili da je obradimo jer ima pravu balkansku atmosferu. Od svih verzija pesme, posebno nam se sviđa izvedba Olivere Katarine“ , izjavio je bend za portal „Južne vesti“.

Bend čine četvorica momaka po imenu Rodehihi, Yoitch, Kattsu i Tomosuke. Poreklom su iz Tokija, a fokusirani su na obrade balkanske muzike u jedinstvenom aranžmanu.

Pre dve godine, sa imenom „Japalkan“ – i u produženom sastavu koje su činile još dve devojke – posetili su Kustendorf. Tada su u improvizovanim srpskim nošnjama pevali na srpskom, mešajući našu muziku sa elementima džeza i folka. Kako su napisali na svojim društvenim mrežama, ovo je bila samo jedna od tri uspešne turneje u ovim krajevima.