Foto: EPA-EFE

Mnogi najcenjeniji holivudski glumci današnjice su svoje karijere otpočeli kada su bili veoma mladi, igrajući male i često slabo zapažene uloge u niskobudžetnim serijama i filmovima.

Međutim, malo ko zna da su neki od najpoznatijih i najplaćenijih glumaca svoje karijere započeli igrajući u sapunicama.

Dok se neki stide toga, drugi su ponosni, a neka od velikih imena poput Breda Pita, Demi Mur i Lepnarda Dikaprija su se u ovakvim serijama prvi put predstavili publici.

PROČITAJTE JOŠ:

Sapunice su iznedrile mnoge velike glumce i bile su platforma i prve uloge danas najpoznatijih svetskih zvezda.

Ovo su najpoznatiji glumci koji su svoje karijere započeli na malom ekranu, igrajući u dramatičnim sapunicama.

Pre nego što je postao jedna od najvećih svetskih zvezda i dobio ovu titulu, koju i dalje nosi, Bred Pit se pojavio u sapunici „Another world“ iz 1987. godine. U dve epizode je tumačio lik po imenu Kris. To je bila Pitova prva govornička uloga u karijeri, a opšte je poznato da je još jedna uloga koja je proslavila holivudsku zvezdu upravo u filmu Božidara Bote Nikolića „Tamna strana Sunca“.

Bred Pit Foto:EPA-EFE/DAVID SWANSON

Deceniju kasnije, u istoj sapunici u kojoj je Pit napravio svoje prve glumačke korake, isto je uradila i glumica Linzi Lohan. Iako se bavila manekenstvom od svoje treće godine i popularnost joj nije bila strana, Linzi je svoju prvu glumačku ulogu ostvarila upravo u sapunici „Another world“, u kojoj se pojavljivala 1996. i 1997. godine.

Alek Boldvin, koji je već neko vreme u centru medijske pažnje zbog tragedije koja se dogodila na setu, kada je hitcem iz pištolja usmrtio koleginicu, takođe je otpočeo karijeru igrajući u sapunicama i toga se ni najmanje ne stidi. Njegova prva uloga na malom ekranu, koja mu je prokrčila put velike slave, bila je u seriji „The Doctors“, gde je tumačio lik Bilija Oldriča. Boldvin je u ovoj sapunici glumio od 1980. do 1982. godine.

„Sapunice su najbolje. Zaista jesu. Ako uspete dobro da odglumite u ovakvim serijama, pa možete sve…“, rekao je jednom prilikom glumac.

Alek Boldvin Foto:Tanjug/Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Džon Stamos je prvu značajniju ulogu imao u seriji „General hospital“, u kojoj je glumio tokom tri sezone, te je zbog svoje uloge čak bio nominovan za Emi nagradu. Njegova najznačajnija uloga u daljoj karijeri je bila ona u sitkomu „Full House“.

Demi Mur se takođe pojavljivala u sapunici „General hospital“ od 1982. do 1984. godine. Iako je poznata po mnogobrojnim filmskim ulogama, od kojih je jedna pd najpoznatijih ona u filmu „Duh“, gde je delila kadar sa kolegom Patrikom Svejzijem, Demi je karijeru započela na malom ekranu.

Njena koleginica, Eva Longorija, pojavila se u istoj seriji 2000. godine, da bi četiri godine kasnije dobila ulogu u seriji „Očajne domaćice“, po kojoj je svi danas prepoznaju.

eva longorija u kupaćem
Foto:EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Jedna od najvećih zvezda Holivuda, Leonadrdo Dikaprio, počeo je da glumi kada je još uvek bio dete. Njegov glumački talenat prvi put je prepoznat upravo u sapunici „Santa Barbara“, gde se kao šesnaestogodišnjak pojavio u dve epizode. Nakon toga njegova karijera je krenula uzlaznom putanjom, dobitnik je Oskara, a njegovo poslednje filmsko ostvarenje „Don’t look up“ je ove godine nominovano za mnoge nagrade.

BONUS VIDEO: Sve što niste znali o Leonardu Dikapriju

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)