Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Glumica Salma Hajek, trenutno zvezda dva holivudska filma - Marvelovog superherojskog "Eternals" i novog filma Ridlija Skota "Gučijevi",dala je intervjuu za britanski "Guardian", u kojem je pričala o svojim ulogama, ali i o svom odnosu sa rediteljem Harvijem Vajnstinom, optuženim seksualnim prestupnikom koji ju je uznemiravao godinama.

Kako „Guardian“ navodi, Salma je prvobitno odbijala da govori o Vajnstinu, ali je u jednom trenutku ipak pristala.

PROČITAJTE JOŠ

„Znaš šta, ipak želim da pričam sa tobom o tome“, rekla je novinaru pomenutog medija.

„Vajnstin mi je uznemiravao i maltretirao godinama. Ja sam ranije navodila da me je samo proganjao i maltretirao, ne i seksualno uznemiravao, mogu zamisliti šta je radio drugim ženama“, rekla je Salma u intervjuu.

„Godinama sam mu govorila da ne želim da se tuširamo zajedno, da ne želim da me pipka dok sam gola, da ne želim da me gleda dok se ja sama gola tuširam, da ne želim da me on masira dok je go, da ne želim da mi pruža oralni seks. Ali, on je jednostavno čovek koji, kao i mnogi drugi muškarci u Holivudu, misli da je važan ako pokuša da uništi jednu ženu. Zato me je i maltretirao i zato je pokušao da mi se osveti kroz medije i produkcije“, rekla je Salma.

Kaže i da ju je jednom nazvao prilikom snimanja filma o Fridi Kalo, te da je vikao na nju.

„Zašto imaš brkove i zašto su ti obrve tako čupave? Ne plaćam te da bi bila ružna“, tvrdi ona da je rekao Vajnstin.

„Nikada me nije seksualno zlostavljao jer sam bila snažna i jaka žena. Moja karijera je takođe bila na određenom nivou, tako da nije mogao da me manipuliše“, dodala je glumica.

BONUS VIDEO: Madona: Pop ikona koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.