Islanđanin nije lud: Zašto je u prenosu pevao Jaja Ding Dong

Showbiz 24. maj. 202119:56
Podeli:
Island, glasanje, Evrovizija
Foto: Printscreen/YouTube/Damir Medurecan

Kada se u subotu uveče na finale Evrovizije uključio Island da predstavi glasove svog žirija evropskoj publici, voditeljka programa, ali i mnogobrojna evrovizijska publika prasnuli su u smeh. Zašto? Lice im je bilo dobro poznato.

PROČITAJTE JOŠ

Predstavnik stručnog žirija Islanda je u uživo prenosu rekao da najveći broj bodova daje pesmi „Jaja Ding Dong“, a potom je i otpevao njen deo, iako je nasmejana voditeljka zamolila da bude ozbiljan i predstavi pravo stanje stvari.

Jedan deo javnosti, ipak je, ostao zbunjen. O čemu se tačno radi?

Hannes Óli Ágústsson, ili Olaf Yohansson, kako ga većina zna, zapravo je glumac koji se krajem juna prošle godine našao u hit Netfliksovom filmu o Evroviziji.

Film „Evrovizija: Priča o Fire Sagi“ od 28. juna je dostupan na Netfliksu, a fanovi koji su film odgledali navodili su da su im osećanja pomešana.

Iako je u pitanju parodija na takmičenje, film deluje kao klasična komedija: pratimo priču o članovima grupe Fire Saga sa Islanda, Lars Erickssong (Ferrel) i Sigrit Ericksdottir (Rachel McAdams) koji nisu najbolji izvođači, ali imaju jaku želju da odu na Evroviziju.

Ipak, stručni žiri zadužen za lokalno takmičenje na Islandu želi da na takmičenje pošalje Katiana Lindsdottir, koju glumi Demi Lovato. Fanovima je u prvi mah bila neprepoznatljiva, s obzirom na to da sve vreme nosi plavu periku, a pojavljuje se u više navrata tokom filma.

U filmu se pojavljuju i evrovizijski veterani: švedski predstavnici Lorin i Džon Lundvik, Salvador Sobral iz Portugala, Ana Odobesku iz Moldavije, Bilal Hasani i Džesi Matador iz Francuske, Aleksandar Rejbak iz Norveške, Džamala iz Ukranije, Elina Nechayeva iz Estonije, Končita Vurst iz Austrije i izraelska predstavnica Neta.

Producent filma je Džon Ola Sand, koji je ujedno i producent Evrovizije svake godine.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar