Ilda Šaulić: Posle tatine smrti nisam mogla da slušam njegove pesme

Showbiz 26. mar 202218:43
Podeli:
Ilda Šaulić, Šaban Šaulić,
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/E-Stock/Miloš Rafailović

Naslednica Šabana Šaulića krenula je očevim stopama i već godinama se uspešno bavi muzikom, a nedavno je na dodeli nagrada SEMUS-a, po ugledu na njega, dobila priznanje za istaknutog umetnika.

Pevačica je u intervjuu za Kurir rekla kako je ponosna na ovaj uspeh, ali je dodala da joj je krivo što njen uzor nije bio s njom tog važnog dana.

PROČITAJTE JOŠ

„Jako je lepo i privilegovana sam. Svako ko se bavi muzikom i estradom priželjkuje da dobije status istaknutog umetnika. Bila sam ponosna na sebe samu. Žao mi je što tata nije bio tu, ali verujem da on sve to negde posmatra i da bi bio ponosan“, počela je Ilda i dodala da za razliku od Šabana, nema tolike pretenzije kada je karijera u pitanju.

„Nemam ja tu neku ambiciju da bi ja trebalo da dobijem neke nagrade. Ovo je divno da su se ti ljudi mene setili, da je ovo prosto negde već bila priča od pre godinu i nešto dana.“

Iako voli muziku, Ilda priznaje da posle tragedije u kojoj je Šaban stradao ni ona ni sestra Sanela nisu mogle da slušaju njegove pesme.

„Na početku mi je bilo teško da slušam njegove pesme. Kad čujem njegov glas, srce zaigra. Ali ja sam neko ko je to prihvatio na neki način, ne znam ni ja sama kako ni zašto, ali volim da se slušaju njegove pesme. Da budem u okruženju gde se pevaju i da naručujem njegove numere. To je hrana za mene, za razliku od ukućana, od sestre koja na primer prošle tri godine nije ni slušala njegove pesme. Nije to mogla. E onda je vremenom, pošto smo imali neke situacije i gde je trebalo i da se proveseli i da se dignu ruke i da se slušaju tatine pesme, smekšala i počela da ih sluša. Ja sam negde isturena i na nastupima, u okruženju uvek se čuju njegove numere“, iskrena je Ilda.

Kako je Alsin Levent, Turčin koji je izazvao nesreću u kojoj je Šaban poginuo, osuđen u Nemačkoj na svega tri godine i tri meseca zatvora, porodica Šaulić je odlučila da se žali.

„Iskreno, ne znam dokle je sve stiglo. To je sve na advokatima u Nemačkoj koji se time bave. Prosto, mi smo znali da presuda može da bude maksimalna četiri godine, mislim da je mizerno za takvu stvar. Mi se žalimo dalje, ali njega ništa ne može da vrati. Ali, mislim da je ljudski da se žališ i da tražiš to što treba i da pravda bude zadovoljena na neki način“, kaže Ilda.

BONUS VIDEO: Ilda Šaulić o selidbi u Ameriku i svom ocu Šabanu Šauliću

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar