I Holivud je ugrožena grupa: Hronične bolesti slavnih

Showbiz 29. apr. 202008:30
Podeli:
Foto:EPA/PHOTOSHOT / GARY LEE

Tokom pandemije koronavirusa u svetu, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) apeluje na građane da ostanu u svojim kućama, a kao najugroženije vidi starije od šezdeset pet godina i one sa hroničnim bolestima. I dok svi misle da je život bogatih i slavnih idealan, svi oni su, baš kao i ostatak sveta, samo obični smrtnici.

PROČITAJTE JOŠ

Pojedine javne ličnosti poput Lejdi Gage, Džulijan Hog, Holi Beri, Džidži Hadid i Avril Lavinj, već godinama pate od hroničnih oboljenja koja ih sprečavaju u normalnom, dnevnom funkcionisanju. Sve one su u većoj ili manjoj meri morale da se izoluju i prilagode novonastalnoj situaciji.

Avril Lavinj

Pevačica je 2014. godine saznala da boluje od lajmske bolesti zbog ujeda krpelja. Ovo saznanje ju je, kako kaže, umalo uništilo.

“Nisam znala da ujed jednog malog insekta može da prouzrokuje ovako nešto. Nisam mogla da se pomeram, niti da dišem. Nisam mogla čak ni da govorim. Mislila sam da umirem”, priznala je ona tada.

Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Džidži Hadid

Manekena je tokom 2016. godine priznala da boluje od hašimoto autoimune bolesti. Zbog ovog poremećaja, manekenkino telo može da dobija i gubi kilograme neviđenom brzinom.

“Moj metabolizam je najčudnija stvar. Međutim, zahvaljujući lekovima koje stalno pijem prethodnih nekoliko godina, sve je u redu”, priznala je ona.

“Uvek sam se hranila isto, ali moj organizam drugačije prihvata hranu sada. Da budem skroz iskrena, ne želim da budem premršava, ali se tako osećam najsigurnije.“

epa07872161 US model Gigi Hadid presents a creation from the Spring/Summer 2020 collection by Isabel Marant during the Paris Fashion Week, in Paris, France, 26 September 2019. The presentation of the Women’s collections runs from 23 September to 01 October. EPA-EFE/IAN LANGSDON

Hali Beri

Tokom 1989. godine, glumica nagrađivana Oskarom, saznala je da pati od dijabetesa, nakon što je sedam dana provela u komi. Doktori su joj tada naznačili da će morati da koristi insulinske injekcije do kraja svog života, kao i da će u potpunosti morati da promeni svoje životne navike.

“Već godinama sam na keto dijeti”, tvrdi glumica.

“Dijabetes se zapravo pokazao kao pravi dar, jer sam naučila da se borim sa životom na načine na koje nisam mogla ni da zamislim“.

epa06463177 Actress Halle Berry arrives for the 24th annual Screen Actors Guild Awards ceremony at the Shrine Exposition Center in Los Angeles, California, USA, 21 January 2018. The SAG Awards honors the best achievements in film and television performances. EPA-EFE/MIKE NELSON

Džulijan Hog

Kada je Džulijan Hog otkrila da pati od endometrioze – benigne upale kod žena – bila je u blagom šoku. Kako je sama priznala, prve simptome je otkrila kada je imala petnaest godina, ali je smatrala da je to prirodan proces u kome postaje žena.

“Endometrioza ne mora da te definiše, to je samo jedan deo teme sa kojim naučiš da se boriš”, izjavila je ona, priznajući da s vremena na vreme oseća ogroman bol i probadanje u donjem delu stomaka, kao i da ima veoma obilna krvarenja prilikom ciklusa.

epa07396049 Julianne Hough poses at the 2019 Vanity Fair Oscar Party following the 91st annual Academy Awards ceremony, in Beverly Hills, California, USA, 24 February 2019. The Oscars are presented for outstanding individual or collective efforts in 24 categories in filmmaking. The Oscars are presented for outstanding individual or collective efforts in 24 categories in filmmaking. EPA-EFE/NINA PROMMER

Lejdi Gaga

Pop zvezda Lejdi Gaga bila je primorana da otkaže svoju “Joanne” turneju 2017. godine zbog hroničnih bolova sa kojima se susreće otkako je slomila kuk 2012. godine.

“Horničan bol nije šala”, izjavila je pevačica svojevremeno.

“Nikada ne znam kako ću se probuditi tog dana i kako ću se osećati“.

Zhvaljujući brinžoj nezi privatnih lekara i pomoći koje joj osoblje pruža, Gaga je priznala da se s vremena na vreme oseća bolje, ali da je svesna da je to nešto sa čim će morati da suočava celog svog života.

 

Foto:EPA-EFE/WARREN TODA

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.