Humanitarna misija: Dikaprio pomaže afrički rezervat

Showbiz 20. maj. 202018:59
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Holivudska zvezda Leonardo Dikaprio pridružio se kampanji pomoći najstarijem rezervatu prirode u Africi, prenosi "BBC".

Rezervat je poznat kao stanište ugroženih vrsta planinskih gorila, a prošlog meseca je tamo ubijeno dvanaest čuvara iz zasede. Kako navodi pomenuti medij, najverovatnije se radi o planiranom napadu paravojne grupe iz Ruande. Dikaprio je odlučio da finansijki pomogne novonastalom fondu čija je svrha pomoć obnovi rezervatu. On je navodno donirao više od dva miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ

„Rezervatu su hitno potrebna sredstva za zaštitu ugrožene vrste planinskih gorila, kao i pomoć čuvarima i porodicama poginulih na dužnosti. Moramo im pružiti potporu. Vrlo je važno da se u doba ove velike krize držimo zajedno“, izjavio je glumac.

Rezervat „Virunga“ je pod zaštitom „UNESCA“ i jedno je od mesta s najvećim biodiverzitetom na planeti. Tamo živi nekoliko stotina vrsta ptica, reptila i sisara. Globalna organizacija za zaštitu divljih životinja upozorava da su planinske gorile u velikoj opasnosti od zaraze koronavirusom jer se njihov DNK 98 posto poklapa sa ljudskim.

Dikaprio je inače poznati aktivista koji se posebno istakao na polju zaštite životne sredine. O njegovim dobročinstvima je svojevremeno snimljen i film „Pre poplave“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar