Foto: Printscreen/Youtube

Hrvatska je sinoć izabrala svog predstavnika na "Evrosongu" u Holandiji, a Damir Kedžo (32), koji je dugo maštao da svoju zemlju predstavlja u Evropi, imao je operaciju vilice koja mu je promenila život.

Hrvatski pevač, koji danas pleni šarmantnim osmehom, nije se uvek mogao tako slatko nasmejati, a zbog ozbiljnog zdravstvenog problema sa vilicom poželjna je bila i estetska korekcija.

On je 27 godina bukvalno prolazio kroz traume. Teško je jeo i disao, jedva trpeo bolove koji su iz godine u godinu bivali sve jači, dok se nije podvrgao teškoj operaciji ispravljanja vilice. Iako ga je mesec dana jako bolelo, pio je i jeo na slamčicu i nije smeo govoriti, danas je, novi čovek. Svoju priču pre nekoliko godina ispričao je za hrvatske medije. 

Iako je hiruršku intervenciju dugo izbegavao jer se plašio za glas i svoje pevanje nakon toga, kada su zubi počeli da mu ispadaju, shvatio je da mora da se operiše, pa šta bude!

Pevač je, naime, zbog progenije, deformacije vilice koja mu je prvenstveno stvarala zdravstvene probleme – operacijom rešio problem koji je iz dana u dan sve više napredovao.

Foto: Printscreen/Youtube

– To je problem koji dovodi na kraju do trajnog prevremenog gubitka zuba. I naprosto sam se u 27. godini, nakon što sam izgubio jedan zub i nakon što me hirurg uverio da stvarno odem da to uradim, odlučio sam se na operaciju. I to je jedna od najboljih odluka koje sam odlučio uraditi u svome životu. Prvi dan nakon što su mi skinuli žice, to je bilo nekih mesec dana nakon operacije, kad sam se ja nasmejao i video svoje zube i puna usta zuba, rekao sam ‘to je to’. I stvarno sam se bolje osećao moram priznati – ispričao je Kedžo nakon operacije za RTL.hr i opisao šta su lekari morali da mu urade s vilicom:

– Proživeo sam to, makar se ja toga dela ne sećam, da su mi slomili gornju vilicu, pomerili je za šest milimetara, slomili mi donju vilicu, pomerili je za 6 milimetara, da bi dobio ovakav zagriz kakav sada imam.

Foto:Profimedia.rs

Novi zagriz, osim zuba koje je napokon mogao da vidi, doneo je i misteriju zvanu – pune usne:

– Misterija je kao jesam li bio na operaciji usana ili nisam. Usne su u potpunosti moje, miču se, sve je uredu. Jednostavno je stvar u tome da kad se pomere kosti za šest milimetara, dolazi do bolje potpore. Jedna usna je pre, ako gledate slike, bila malo veća. Sad su došle jedna ispod druge i ovo su moje prirodne usne, koje stoje kako stoje zbog toga što se raspored vilice promenio – naglasio je Kedžo.