Foto: DENIS LOVROVIC / AFP / Profimedia

Venčanje hrvatskog inovatora i preduzetnika Mate Rimca, kojeg mediji nazivaju "hrvatski Ilon Mask" i njegove dugogodišnje devojke Katarine Lovrić privuklo je puno pažnje, a danas su počele da se pojavljuju fotografije i snimci sa proslave koje su otkrile neke detalje.

Mlada je blistala u venčanici s krinolinom na puf rukav, a Rimac je za ovu priliku odabrao karirano tamno plavo odelo i belu košulju. Ponovo je nosio starke, iste one koje je imao na opštinskom venčanju u maju ove godine.

PROČITAJTE JOŠ

Na svadbi su mladence i goste uveseljavali „Zabranjeno pušenje“ i Bajaga, a na jednom snimku vidi se kako su se mladenci pridružili frontmenu Zabranjenog pušenja Seji Saxonu te s njim zapevali pesmu „Jugo 45“. Sejo je iskoristio priliku da im čestita te im je, između ostalog, poželeo „još puno automobila koji će se zvati po vetrovima“.

Pred Katarininu kuću u Odžaku stigli su trubači u kombiju leskovačkih tablica, dok su gosti pred Matinu kuću u mestu Lištani pristizali autobusima. Kako piše „24sata.hr“, Mate je ispunio obećanje koje je dao meštanima te se proslava nastavila i drugi dan. Iako je on vegetarijanac i ne jede meso, Rimac je Livnjake počastio tako što je okrenuo vola teškog 800 kilograma.

Gostima je inače bilo zabranjeno da fotografije i snimke sa svadbe dele na društvenim mrežama, ali je ipak procureo koji snimak i fotografija.

Inovator i preduzetnik ili, hrvatski Ilon Mask, kako ga nazivaju mediji u regionu, oženio se po drugi put u dva meseca i potvrdio svoju ljubav s dugogodišnjom devojkom, 30-godišnjom Katarinom Lovrić, koja mu je postala supruga nakon sedam godina veze i 17 godina poznanstva.

Nakon intimnog i tajnog venčanja pred matičarem u Splitu, u Vili „Dalmacija“, za tridesetak gostiju, Mate i Katarina sada su priredili raskošno slavlje u – Livnu. Nakon crkvenog obreda, Rimac je svadbeno slavlje priredio na Livanjskom polju, u okolini rodnog Livna, mesta koje Matu i Katarinu veže jer oboje iz tog bosanskohercegovačkog grada vuku porodične korene, a tamo su se i upoznali.

Na venčanju je bio reprezentativno parkiran i „bugati“ hrvatskog biznismena o kojem svi pričaju – „Rimac Nevera“. Kompanija Rimac automobili hrvatskog preduzetnika i inovatora većinski je vlasnik Bugatija.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.