Foto: Zoran Lončarević

Iako je snimanje filma i serije "Košare" tek na početku, Miloš Biković, jedan od glavnih glumaca, odlučio je da svoj honorar prosledi porodicama poginulih vojnika.

Miloš Biković, potvrdio je ovu vest za domaće medije, ali i na svojim društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ

Priča je bazirana na svedočanstvima vojnika koji su se hrabro borili u istoimenoj bici, koja se dogodila 1999. godine, kada su vojnici SR Jugoslavije u Karauli Košare napadnuti od strane OVK i NATO jedinica koje su bombardovale teritoriju SR Jugoslavije.

Snimanje „Košara“ će obuhvatiti veliki broj lokacija, od Suve planine, Vlasine, Beograda, mnogobrojnih manjih gradova u Srbiji, Zelengore, Tare, Crne Gore.

Planirano je da snimanje bude završeno u poslednjoj nedelji novembra, a bioskopska premijera se očekuje februara 2021. godine. Serija od četrnaest epizoda biće premijerno prikazana u aprilu 2021. na godišnjicu bitke.

U projektu pored Jovana Jovanovića, Luke Grbića, Viktora Savića, Miloša Bikovića, Milice Stefanović, Milene Radulović, Miloša Samolova, Aleksandra Radojčića, Mladena Sovilja, Vladana Gajovića, Milorada Kapora igraće i Žarko Laušević i Nikola Kojo.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (17)