Foto:EPA-EFE/JUSTIN LANE

Američka kompanija za "detoks", čije su čajeve reklamirale mnoge holivudske zvezde, moraće da plati kaznu u iznosu od milion dolara zbog lažnog oglašavanja.

Američka trgovinska komora podnela je tužbu protiv kompanije „Teami“, za koju tvrde da je reklamirala čaj za detoksikaciju organizma uz tvrdnje da može da pomogne pri lečenju od raka, za otpušavanje arterija, sprečavanje gripa i ublažavanje migrena, prenosi „TeenStar“.

PROČITAJTE JOŠ

Jedna od najvećih zabluda u vezi ovog čaja jeste i tvrdnja da pomaže pri mršavljenju i smanjenju nadutosti. Upravo takav narativ iznosile su mnoge javne ličnosti poput Demi Lovati, Kardi Bi i Kajli Džener, kojima je bilo plaćeno da ga reklamiraju putem društvenih mreža.

Foto: EPA/DAN HIMBRECHTS

Na zvaničnom sajtu ovih čajeva stoji da on pomaže da se, kako je napisano, „resetujete i osvežite“, ali i da „izgubite višak kilograma“.

U tužbi je, između ostalog, navedeno da neki od influensera nisu jasno stavili do znanja da je u pitanju plaćena reklama proizvoda.

Kardi Bi, Demi Lovato i Kajli Džener, samo su neke od mnogih javnih ličnosti koje su putem Instagrama delile promotivne kodove za kupovinu ovih čajeva.

Kompanija „Teami“ se 6. marta nagodila sa sudom, pa joj je naloženo da plati milion dolarakoji će biti vraćeni kupcima, prenosi navedeni izvor.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON