Foto: EPA/ANDREW GOMBERT

Smernice za nastavak produkcije holivudskih filmova i televizijskih serija, koja je zaustavljena zbog pandemije koronavirusa, biće objavljene iduće nedelje, a guverner Kalifornije Gavin Njusam upozorio da će okrug Los Anđelesa ipak biti izuzet iz te prve faze otvaranja.

Navodno, većina od 58 okruga moći će da organizuju nastavak snimanja uz sprovođenje određenih mera koje će biti detaljno predstavljene u ponedeljak, najavio je guverner Njusam.

Ipak, okrug Los Anđelesa u kom je Holivud i gde ima oko 900.000 zaposlenih u industriji zabave suviše je teško pogođen koronavirusom da bi odmah mogao da nastavi sa radom.

PROČITAJTE JOŠ

„Još danas broj umrlih neproporcionalno pogađa taj okrug“, rekao je guverner Njusam, prenose svetski mediji i ocenio da će okrug Los Anđeles kasniti više nedelja za ostalim kada je reč o otvaranju.

„Neću da zaslađujem stvari, imamo porast broja zaraženih u regionu Los Anđelesa i zato ćemo tu imati odlaganja“, rekla je šefica kabineta guvernera En O’Liri na video sastanku sa zvaničnicima industrije zabave.

U Kaliforniji je zabeleženo ukupno 86.000 slučaja Kovida-19 i 3.485 umrlih, a od tog broja samo u okrugu Los Anđelesa ima skoro 40.000 zaraženih i više od polovine umrlih, 1.926.

Inače, Netfliks je već počeo ponovo da radi produkciju u nekim zemljama kao što su Island, Švedska i Južna Koreja. Rediteljka Ava DuVernej ističe da ekipe za snimanje treba da budu podeljene na manje „ćelije“ koje će se smenjivati da bi se rizik od zaraze koronavirusom sveo na minimum.

Jedan od zvaničnika Netfliksa, koji je učestvovao na pomenutom sastanku, upozorio je da bi dugoročno moglo biti teških posledica ukoliko se ne budu poštovale mere bezbednosti. On je takođe istakao da produkcije gde su potrebne manje ekipe, kao za dokumentarce, mogu da nastave da rade ranije, ali da snimanje filmova gde učestvuje veliki broj ljudi zahtevaju mnogo više obezbeđenja i znatnu logistiku.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)