Haris Dubica za Nova.rs: Ovo leto je najgore za estradu

Showbiz 09. avg. 202017:29
Podeli:
Haris Dubica
Foto: Instagram/harisdubica

"Nikada manje pesama nije izašlo nego ovog leta. Pevači obično izdaju nove numere tokom letnje sezone kako bi im bila bolja, s obzirom na to da se tada u tom poslu najviše radi. Međutim, sada se dvoume da li da izbace nešto ili ne, budući da ne mogu ubrati sve plodove", rekao je poznati reditelj i producent muzičkih spotova.

PROČITAJTE JOŠ

Poznati reditelj i producent muzičkih spotova Haris Dubica, prema svom dugogodišnjem iskustvu sa najvećim zvezdama bivše Jugoslavije, tvrdi da letnja sezona nikada nije bila lošija što se tiče posla. S obzirom na to da je muzička industrija stala zbog vanrednog stanja usled koronavirusa, on u razgovoru za portal Nova.rs kaže da se pevači dvoume da li da rade na novim projektima jer nemaju gde da ih promovišu pošto su uskraćeni nastupa.

„Nikada manje pesama nije izašlo nego ovog leta. Pevači obično izdaju nove numere tokom letnje sezone kako bi im bila bolja, s obzirom na to da se tada u tom poslu najviše radi. Međutim, sada se dvoume da li da izbace nešto ili ne, budući da ne mogu ubrati sve plodove. Što se spotova tiče, ja lično ne mogu da se žalim. Ove sezone radio sam spotove u Skoplju, Beogradu, Sarajevu. Konjicu, Blagaju, Mostaru, Zagrebu, Ljubljani i Portorožu. Takođe, moji saradnici sutra snimaju još jedan, odnosno završne kadrove u Podgorici. Mada, većina tih projekata započeti su pre koronavirusa, a sada ih završavamo“, rekao je Dubica.

View this post on Instagram

Dino Merlin – Rane 15.5.2015 – 15.5.2020 Prije tačno pet godina izašao je spot "Rane" od @dinomerlinofficial Pjesma "Rane" izašla je 2014 skoro godinu dana prije spota. A spot "Rane" je nagledaniji spot na Balkanu, nakon što je pjesma već objavljena. Preko 27 Milona pregleda. "Najbolji spot ikad" sam mnogo puta čuo a i čitao o spotu "Rane". Sve u svemu imao sam mnogo prepreka na ovome spotu. Ljeti 2014 smo započeli snimanje u Sarajevu. Snimali smo one scene gdje Dino pjeva sa cilinderom i neki scena glumaca i statista u šumi. Sutradan smo trebali ići u Hercegovinu na vodopad Kravice. Ali već poslje podne je toliko jaka Kiša počela padati da smo morali prekinuti snimanje, a i sutradan nismo mogli nastaviti. Bio sam jako razočaran i to je vidio i Dino dok smo slijedili u autu i čekali da li će kiša prestati, pa da nastavimo snimanje. Naravno nije prestala kiša. Dino se okrenuo i rekao mi je "Harise ovo što si snimao jako dobro izgleda, haj ti smontiraj od toga spot i biću ja zadovoljen pošto nije ovo tvoja krivica što se toliko lijep dan pretvorio u jako nevrijeme" ja digao pogled i rekao mu "ali Dino, nisam ja zadovoljen, mi nismo snimili ni 20 % spota kako sam ga ja zamislio". Obzirom da je on započeo svoju turneju "Hotel Nacional" morali smo čekati skoro polo godine da suglasimo Termine za dosnimavanje. 13. Decembra 2015 dan poslje njegovog koncerta u Cirihu dosnimavali smo u studiju u Lucernu a sutradan smo trebali ići na Alpe da završimo snimanje. Taj dan je tolika magla pala, da smo morali otkazati snimanje opet. Ništa se nije vidjelo. Dino me pogledao i rekao "Harise sad imamo onu sirovinu iz Sarajeva i ove snimke iz studija, haj ti to završi tako" "ali Dino nisam još zadovoljen, tek 50 % spota imamo" i ponovo smo morali uskladiti termine za sljedeće dosnimavanje. Dva mjeseca kasnije na Bjelašnici u Sarajevu, završili smo konačno snimanje, pogledao sam ga i rekao "sad sam zadovoljen". A ostatak je historija. Sve u svemu ne odustajte od svojih ciljeva, jer nagrada će doći. Meni je "Rane" spot najviše vrata otvorila u karijeri. Ko zna gdje mi sada bio da sam odustao. Hvala svima koji su bili dio tog projekta. Kako vam se dopada Spot? ? @edvinkalic

A post shared by Haris Dubica (@harisdubica) on

Haris smatra da će se u estrada u skorije vreme neće oporaviti od posledica pandemije, ali da svi treba biti pozitivni jer se nerviranje nikome ne isplati.

„Iskreno, nisam optimista i ne verujem da će ovo brzo proći. Siguran sam da će svima još više opasti posao, ipak je sve to jedan lanac. Ako klubovi ne mogu raditi, pevači ne mogu pevati, snimatelji ne mogu snimati, i tako dalje. Sve u svemu, savetujem svima da budu pozitivni jer nam se situacija trenutno ne može promeniti i ne vredi se nervirati“, završava producent.

View this post on Instagram

Lijepo druženje sa @LUKAMODRIC10 u Madridu, nisam još uspješnijeg a skromnijeg čovjeka upoznao. Toliko je opušten da sam imao osiječaj, da se družim sa nekim školskim prijateljem kojeg nisam odavno vidio, a ne sa najuspiješnim igračem svih vremena sa naših prostora. Obzirom da sam veliki navijač Reala morao sam mu se zahvaliti za sve lijepe uspomene koje mi je podario igrajuči za moj omiljeni klub. Pobijedio je četiri Lige Šampiona a na dva finala sam bio prisutan Sve u svemu opet se potvrdila moja teorija da su jako uspješni ljudi jako opušteni. Svijestni su sebe. I ne prave se da su nešto što nisu.Rekao mi je Luka da još nikada nije više dresova potpisao u restoranu, naravno izkoristio sam priliku da uvećam svoju kolekciju i sa njegovim potpisanom dresom a i prijatelje sam morao ispoštovati. Sve mi je to omogučio tetak čika @tarikfilipovicofficial ali u sljedećem postu malo više o njemu ❤️ #halamadrid #modric

A post shared by Haris Dubica (@harisdubica) on

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar