Foto: Printscreen YouTube/twinsmusic

Danas se bavi poslom koji nema veze sa estradom.

Grupa „Twins“ bila je veoma popularna devedesetih godina, a činili su je brat i sestra, Nebojša i Manuela Kostrešević.

PROČITAJTE JOŠ:

Svakako najpoznatija numera bila im je „Plavi slon“, duet koji su snimili sa folkerom Erom Ojdanićem, a pored toga bile su im veoma slušane i pesme „Motori“, „30 dana robije“, „Bure“, „Noć u Beogradu“ i druge.

Foto: Printscreen YouTube/twinsmusic

Nebojša i Manuela bili su specifični i po svom neobičnom stajlingu: imali su tetovaže po celom telu, brojne pirsinge i neobične frizure i stajlinge.

Iako su svi mislili da su njih dvoje blizanci, oni su tek nedavno otkrili da su „prevarili“ javnost, te da to uopšte nije tačno.

„Skoro pa i jesmo blizanci, ali kada sam ja napunio 18 godina prestali smo da budemo. Naime, ja sam se udvarao Manuelinim drugaricama, a pošto sam bio klinac za njih, dve godine mlađi, onda sam pričao da smo blizanci“, ispričao je Neša u emisiji „Šaranova radionica“ i tada otkrio da je između njih dve godine razlike.

Uprkos velikoj pupularnosti, u jednom trenutku su odlučili da se povuku sa scene i život nastave u rodnoj Švajcarskoj.

Danas su oboje roditelji i posvećeni su svojim porodicama, a dok je Neša ostao u muzičkim vodama, kao producent, Manuela i njen suprug su počeli posao vezan za jednu osiguravajuću kuću.  Ona se, nakon što je napustila estradu, udala za čoveka iz Srbije koji ima osiguravajuću kuću u Švajcarskoj, i pridružila mu se u poslu, tako da odlično zarađuju i puno putuju. Porodila se pre nekoliko godina, u svojoj 43. godini i rodila je devojčicu, to joj je prvo dete.

Nebojša i Manuela Kostrešević, grupa Tvins, Twins
Nebojša i Manuela Kostrešević Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Ipak, pre dve godine su odlučili da se vrate na scenu, i to snimanjem druge verzije pesme „Plavi slon“.

„Manuela i ja smo se 2009. godine vratili u Švajcarsku. Prezasitili smo se svega. Mi smo stalno putovali. Nismo stigli kofere da ispraznimo, a već smo morali na drugi put od Amerike do Australije. Godinama je tako trajalo. A na sve to nezgodni ljudi i saradnici, pa hiljadu žena kojima moraš da ugodiš. Sve me je to iscrpelo. Rekao sam „dosta, pauza“. U međuvremenu sam u studiju uradio 53 pesme“, rekao je tada Neša za Nova.rs.

„U Srbiju sam došao 11. marta ove godine, a povod je snimanje drugog dela pesme „Plavi slon“ sa Erom Ojdanićem. Prethodno sam završio novi album sa 12 pesama. Čim sa stigao, pozvao sam Eru da napravimo plan, ali on se danima nije javljao na telefon. Mislio sam da je odustao. Međutim, posle pet dana javio se mom prijatelju i saradniku Lakiju, i sve smo dogovorili. Era se plašio da se vidi sa mnom, jer sam u poslednjem trenutku, dok nisu zatvorili granice, stigao iz Švajcarske, a tamo je bilo jedno od glavnih žarišta koronavirusa. Pošto je bio policijski čas, u međuvremenu smo uspeli da završimo deo spota. Već od pet sati ujutru bili smo ba praznim ulicama i odradili sve“, dodao je on.

Tada je otkrio i da se oženio drugi put, ali i šta se dešava u Manuelinom životu.

„Kada sam upoznao novu ženu, rekao sam joj da nevin ulazim u brak. Šalim se, jesam. Razveo sam se i ponovo oženio. Samo što sam sad novi Neša, a nekada sam bio „crazy“ (lud, prim. aut.) Neša. Sada sam prizeman, nisam više leteći. Manuela se udala i rodila dete. Oni se bave osiguranjima, imaju svoju firmu. Malo sam im pomagao oko toga, ali uglavnom sam se bavio muzikom u studiju“, istakao je Neša.

Manuela je tokom pandemije koronavirusa sa porodicom ostala zarobljena u Meksiku, gde su otišli na odmor ne znajući šta će zadesiti čitav svet i da neće moći još neko vreme da se vrate u Švajcarsku, gde žive.

Ona je svojevremeno govorila o tome koliko su za nju bile značajne devedesete.

„Koliko god da su devedesete bile teške, čovek će godine svoje mladosti uvek držati u najlepšem sećanju. Muzika je doživela veliku prekretnicu tih godina, sve je krenulo drugim pravcem. Bilo je kritika na te nove žanrove, mada, gledano iz današnje perspektive, i ta muzika je donela neki novi kvalitet. Često čujemo: ‘E, to je bila muzika, a ne ovo danas’. Kad je popularnost u pitanju, ona čoveku uvek godi, ali ga i opterećuje. Trebalo je vremena da naučimo s njom da živimo“, rekla je ona za Kurir.

Brat i sestra su tada otkrili i koja pesma im je donela najviše para i slave.

„Svakako, naša lična karta je pesma ‘Plavi slon’ i ona nas je vinula na sam vrh balkanske estrade. Ali nećete verovati, najviše novca nam je doneo album koji sledi posle, ‘Etnomanijak’. Tu su bile pesme sa etno-prizvukom, sećate se pesama ‘Bure’, ‘Motori’, ‘Opet sam se zaljubio’, ‘Marija’.

Priznali su i sa kojim pevačem sa naše estrade su jedino u kontaktu.

„Druženje na estradi je isključivo obostrano interesno. Ukoliko nisi u toj priči, nemaš ni priliku da se srećeš s kolegama. A i oni koji se druže, više se viđaju po aerodromskim lokalima, snimanjima emisija, kozmetičkim i frizerskim salonima. Ostali smo jedino s Bobanom Rajovićem u kontaktu, jer on je iz slične priče kao i mi, prošao je put veoma sličan našem. Radnik je i borac i morao je da uspe“, istakli su oni za pomenuti medij.

BONUS VIDEO: Boban Rajović o Grandu, karijeri i svojoj supruzi

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter

Komentari

Svi komentari (0)