Halid Muslimović za Nova.rs otkriva istinu o romansi sa Vesnom Zmijanac

Showbiz 25. nov. 202122:53
Podeli:
Halid Muslimovic
Halid Muslimović Foto:E-Stock/tik tak

Halid Muslimović važi za jednog od najvećih šarmera na domaćoj estradi. U mladosti su ga mnoge žene opsedale, a među njima je bila i njegova koleginica Vesna Zmijanac. Pevačica je više puta izjavljivala da je bila ludo zaljubljena u njega u periodu kada je važila za seks bombu, ali da joj on nikada nije posvećivao dovoljno pažnje.

Pevača smo sreli na snimanju novogodišnjeg programa na televiziji „DM Sat“. A kako nam je otkrio, u četvrtak će posle dužeg vremena održati nastup pred beogradskom publikom.

U razgovoru za Nova.rs Halid Muslimović otkriva šta se zapravo dešavalo između njega i Vesne Zmijanac, a dotakao se i pesme Tome Zdravkovića koju je prepevao, sudskog spora sa ženom koja se javnosti predstavila kao njegova ljubavnica, ali i drugim temama.

Halid Muslimovic
Halid Muslimović Foto:E-Stock/tik tak

Presnimili ste pesmu Tome Zdravkovića sa festivala „Ilidža“ davne 1969. godine. Kako ste došli na tu ideju?

– Ta ideja stara je 40 godina. Tu pesmu sam čuvao za sebe i voleo sam da je sviram uz gitaru. Bio sam ljubomoran i nisam govorio čija je pesma, jer tada nije bila hit. Sad sam je presnimio kako bih sebi ispunio želju i da dam neko sećanje na Tomu, bez ikakvih namera da ja budem bolji. Otpevao sam je svojim glasom, sa puno ljubavi prema Tomi. Po broju pregleda, rekao bih da je super ispalo, narodu se dopalo.

PROČITAJTE JOŠ

Da li ste Tomu lično poznavali?

– Jesam. Dosta puta smo se družili, mada sam ja bio mlađi. Imao sam šansu i priliku da se družim s njim kao mlad, jer tad je bilo teško doći do te starije generacije kao što su bili on, Šaban Šaulić, Bora Čorba… Sastajali smo se u čuvenom restoranu „Šumadija“. Ima dosta tih stvari koje su mi ostale u sećanju.

Kako je izgledalo zapiti se sa Tomom, ipak je on on bio veliki boem? Kakav je bio pod dejstvom alkohola?

– I kad je bio trezan izgledao je kao da je pijan. Snimili smo jednu numeru i možete tamo videti kako je nastupio posle čaja. Uvek je imao istu facu, pa se po njemu nije ni znalo kad je pijan, kad je prepio i kad je trezan. Uglavnom, zapamtio sam njegovu dobru stranu da ne treba niko biti u društvu ko te iritira i ko te ne poznaje dovoljno. On je znao odmah da se zaustavi.

A kako izgleda zapiti se u kafani sa Vesnom Zmijanac?

– Vesna ne pije.

Halid Muslimovic
Halid Muslimović Foto:E-Stock/tik tak

Po čemu će te pamtiti ovu godinu?

– Svi smo izgubili red vožnje, seli smo u pogrešan voz i sve su stanice pogrešne. Dobro je što imam unuka i sve to razbistrim. I čekam, čekam bolje dane.

Kako komentarišete to što se estradi masovno otkazuju nastupi?

– Neću da kukam. Živim normalno i bitno je da moja porodica ima sve što je neophodno za život – pun frižider, malo goriva u autu… Nisam od onih prohtevnih. Jeste teško, cela moja branša je pogođena. Ja držim i hotel, i ta strana je pogođena.

PROČITAJTE JOŠ

Pokojni Marinko Rokvić važio je za najvećeg džentlmena na estradi, a vi za jednog od najvećih šarmera. I danas izgledate vitalno i negovano, da li koristite savremene metode poput botoksa, uklanjanja bora i slično?

– Hvala Vam na tim rečima. Ja ništa nemam od toga, sve što vidite je prirodno. Hladna voda, sapun, i to je moje sredstvo.

Važili ste nekada za velikog zavodnika…

– Ja sam imao pravo da budem to pošto sam bio mlad, lud, popularan. Bilo je mnogo žena oko mene, bilo bi glupo da to ne pretvorim u lepe stvari.

Da li Vam se to nekada obilo o glavu?

– Obilo se sto puta, ali ne treba gledati ono što je bilo nego šta će biti sutra.

Kajete li se zbog nekih stvari?

– Ni zbog čega se ne kajem.

Da li ste bili u iskušenju da varate suprugu?

– Nikad nisam promenio broj telefona, a za ostalo… Supruga mi ne čita poruke jer ne dozvoljavam nikome da mi dira telefon. A ona ima veliko poverenje u mene i nema potrebe za tim.

Zbog čega ste odbili Vesnu Zmijanac kad je bila ludo zaljubljena u Vas, kao što je izjavila u jednom intervjuu?

– Vesnu svi vole. Ja mislim da ona samo sebe najmanje voli iz razloga što može mnogo toga još da predstavi na estradi. Ona je lepa osoba, malo treba da smrša, napravi još koju dobru pesmu, i to je to. Ali ono što je bilo u mladosti i ludosti, da li ovako ili onako, nisam za to da pričam šta je bilo, a pogotovo ono što nije bilo. Imamo svoje porodice sada, ne treba otkrivati neke stvari. Sreo sam je na sahrani Marinka Rokvića.

Vesna Zmijanac
Vesna Zmijanac Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Šta se dešava sa sudskim sporovima sa ženom koja je tvrdila da je bila Vaša ljubavnica?

– Slušajte, vi sami znate – neko mora nešto da piše kad se kaže. Još uvek nije završeno, ali stišalo se. Kako bih rekao, kad nekome pružite ruku, a on te povuče, onda nije dobro.

Kako Vaša porodica reaguje na to?

– Jako me dobro poznaje. Zna ko sam i šta sam. Sve ostalo je nebitno.

Bonus video

Ana Bekuta peva i kad joj je najteže: Smogla snage da izađe na binu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar