Guzu u „Boljem životu“ trebalo da igra drugi glumac

Showbiz 07. mar. 202112:33 > 13:09
Podeli:
Foto:Screenshot

Najstarijeg sina najpoznatije i najpolpularnije televizijske porodice Popadić, iz poslednje jugoslovenske serije "Bolji život", maestralno je odigrao Boris Komnenić (64), čija je prerana smrt danas potresla čitavu javnost. Ova uloga nesumnjivo je obeležila Komnenićevu karijeru u učinila ga poznatim na prostoru čitave bivše Jugoslavije, a manje je poznato da mu je dodeljena slučajno, odnosno da je pisana za drugog glumca, koji zbog brojnih obaveza i angažmana te davne 1986. godine nije mogao da je prihvati.

Boris Komnenić Foto:Screenshot/Youtube/Izbliza – Produkcija Kadar

Serija „Bolji život“ zasigurno je najgledaniji i najpopularniji projekat u istoriji državne televizije, a milionska gledanost svake reprize iznova potvrđuje da je ovo ostvarenje Siniše Pavića, Mihajla Vukobratovića i Aleksandra Đorđevića vanvremensko i uvek aktuelno.

Bolji život serija Foto:printscreen/RTS

Tako su pre nekoliko godina mediji počeli da otkrivaju detalje o seriji, koji do tad nisu bili poznati široj javnosti, a verovatno najinteresantniji su bili oni oko podele uloga, prvenstveno članova porodice Popadić.

Pročitajte još:

I sam Siniša Pavić više puta je potvrdio da je prilikom pisanja teksta u glavi imao sasvim druge glumce, kao i da su na konačnu podelu uticali i reditelji koji su likove videli na sasvim drugi način. Javnost je tako prvi put pre nekoliko godina imala priliku da čuje da je povučenog, smotanog i melanholičnog sina Emilije i Dragiše Popadića trebalo da igra tada zasigurno najpopularniji jugoslovenski glumac – Žarko Laušević.

Žarko Laušević, Foto: Printscreen/YouTube/Zarko Lausevic

Laušević je međutim, navodno morao da odbije tu ulogu zbog drugih brojnih angažmana koje je imao u to vreme, kako na filmu, tako i na televiziji. Uloga je potom poverena Komneniću, koji je godinu dana ranije briljirao u filmu „Tajvanska kanasta“.

Koliko je odluka da Komnenić zaigra Guzu bila dobra, ali i koliko je on to brilijantno uradio, najbolje potvrđuje to što danas malo ko može da zamisli nekog drugog glumca u liku Guze Popadića. Zanimljivo je i to što je Komnenić igrao sina Marka Nikolića i Svetlane Bojković, koji su od njega stariji desetak godina, što još jednom potvrđuje veličinu glumačkog izraza svih aktera „Boljeg života“.

Lidija Vukićević, Foto;Vesna Lalić

Pored uloge Guze, u medijima se pojavila informacija da je i uloga Violete Popadić, koju je odigrala tada jedna od najpopularnijih mladih glumica Lidija Vukićević, bila pisana za njenu koleginicu iz Zagreba – Enu Begović.

Ena Begović
Ena Begović Foto: Printscreen/YouTube/Balkan Ekspres

Javnost je sa ovim detaljima upoznala njena sestra Mia Begović, takođe glumica, dok je Lidija Vukićević kazala da nikada ranije nije čula taj podatak.

Ivan Bekjarev i Snežana Savić zajedno u kadru „Boljeg života“, Foto: Printscreen/YouTube/dji mavic pro channel

Takođe, uloga pevačice Nine Andrejević trebalo je da bude dodeljena najvećeoj estradnoj zvezdi bivše Jugoslavije – Lepoj Breni, ali ni ona nije mogla da je prihvati zbog svojih brojnih obaveza, već ju je zaigrala Snežana Savić.

Pročitajte još:

Komentari

Vaš komentar