Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Večeras se održava finale muzičkog takmičenja Beovizija, a Srbija će dobiti novog predstavnika na Evroviziji.

U večerašnjem finalu predstaviče se grupa Hurricane, Bane Mojićević, Ana Milenković, Milan Bujaković i Olivera Popović, Naiva, Andrija Jo, Neda Ukraden, Igor Simić, Tea Divaj, grupa EJO, Marko Marković i grupa Lift koju čine petorica mladih studenata.

Njihova muzička grupa nastala je pre tri godine, a sada će se boriti za pobedu kako bi se predstavili na Evropskom takmičenju. Jedan od članova grupe, Aleksa Vučković sin je gitariste koji svira sa pevačem Zdravkom Čolićem.

PROČITAJTE JOŠ

„Moj tata je gitarista, svira u Bendu preko dvadeset godina, takođe je autor svoje muzike“, rekao je mladi pevač, a zatim otkrio da njihova grupa ima veliku Čolićevu podršku.

Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

„Čola je čuo pesmu i rekao je ‘Samo gurajte momci, do pobede, do Roterdama’. Podržao nas je, glasao je dvadeset puta za nas.“

Oni ne kriju da očekuju pobedu na ovom muzičkom takmičenju, ali ni to da se ne plaše drugih kandidata koji su poznatiji javnosti.

„Očekujemo prvo mesto, Roterdam za dva meseca. Nastupali smo dosta, velike bine nam nisu strane. Večeras ćemo dati sve od sebe. Zvučna imena su zvučna na lokalu, ne u Evropi tako da smatramo da će žiri manje popularnim bendovima dati šansu, kao i ovim više popularim.“