Foto: Printscreen/YouTube/THE MAGNUM

Obožavaoci filmova i serija se obično dele u dve grupe - oni koji ovakva ostvarenja gledaju sa uživanjem, i oni koji obraćaju pažnju na najsitnije detalje i kasnije temeljno analiziraju pogledano. Dešava se međutim da nekada tokom snimanja nije baš sve proteklo onako kako je zamiljeno, te su se producentima, glumcima, ali i montažerima potkrale određene greške, koje su sasvim sigurno, ostale primećene.

PROČITAJTE JOŠ

U nastavku ovog teksta donosimo vam domaća i strana ostvarenja koja u svojim kadrovima imaju takozvane „greške“, odnosno određene nepravilnosti i nelogičnosti koje možda do sada niste primetili.

Greške u debitantskom rediteljskom ostvarenju Dragana Bjelogrlića „Montevideo, Bog te video“ nisu mogle da pokvare opšti utisak o filmu, ali scenu tuče između Miloša Bikovića i Viktora Savića pokvarili su klima-uređaji koji se vide u pozadini, kao i soliteri u nekoliko kadrova.

Film „Boj na Kosovu“ takođe ima više grešaka. U početnim kadrovima filma Žarko Laušević kao Miloš Obilić jaše na konju, a iza njega se vidi traktor. Ako pažljivo budete gledali, videćete da se negde na pola bitke daleko u pozadini takođe vidi kako prolazi crveni kamion „Koka-Kole“. Lovci na filmske greške primetili su „Turčina“ koji gine čak 17 puta i nekoliko statista sa obe strane u farmerkama, trenerkama i patikama.

Greške su se potkrale i u nekim stranim ostvarenjima. Najupečatljivije su one u filmovima „Pirati sa Kariba“ i Gladijator“.

Naime, rklamiranje brendova je strogo zabranjeno ili debelo naplaćivano, a upravo se to desilo čuvenom Džoniju Depu u filmu „Pitati sa Kariba“. On je tada izreklamirao „Adidas“ na krajnje nesvakidašnji način.

Posted by Greske u filmovima on Среда, 02. јануар 2013.

 

Kada je u pitanju „Gladijator“, Jutjub kanal „The Magnum“ pronašao je nekoliko grešaka koje, posmatrano iz ovog ugla, potpuno ubijaju dojam filma.

U jednoj od scena može se videti lik u farmerkama i majici, a već u sledećoj, može se videti jedan od glumaca koji iz kadra iznosi flašu vode.

U filmu „Sumrak saga“, u jednoj od scena može se videti odraz kamere u ogledalu. Ovo je jedna od „sitnijih“ grešaka koja se često potkrade filmskih rediteljima i producentima, a može se zapaziti ukoliko se radnja filma dovoljno pažljivo isprati.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar