Glumica Milena Vasić: Zašto sam počela da nastupam u beogradskom lokalu

Showbiz 27. okt. 202119:24
Podeli:
Milena Vasić Foto:Promo JDP/Nebojša Babić

Glumica Milena Vasić oduvek se bavi i muzikom, a odnedavno je počela da nastupa u jednom beogradskom lokalu. U razgovoru za "Novu" objašnjava kako je do toga došlo.

PROČITAJTE JOŠ

– Muzika i gluma su se paralelno dešavale u mom životu, tako da to nije nikakva novina. Ja sam završila muzičku školu „Josip Slovenski“ i solo pevanje. Moja muzička karijera je počela, zapravo, u Pozorištu na Terazijama pevajući kroz mjuzikle „Cigani lete u nebo“, „Mama mia“, „Fantom iz opere“, „Svetlosti pozornice“… tako da to nije ništa novo. To što sam se ja odlučila da neke svoje omiljene pesme i stihove podelim sa, pre svega, ženskom publikom, takođe isto nije ništa novo. Tokom korone sam se javljala lajvovima i svirala klavir. To je sastavni deo mog svakodnevnog života. Klavir je zaista deo mog života i ne bih nikakvi senzacionalistički momenat tome davala. Kada se na to dodaju i određene predstave u Jugoslovenskom dramskom pozorištu koje su takođe propraćene određenim songovima, ovaj sled je sasvim logičan. Prosto, muzika i note su deo mog bića – priča glumica, koja ističe da je ideja o nastupanju potekla od njenih prijateljica.

Milena Vasić Foto:Filip Šobot

– Pevam samo na jednom mestu gde volim da provodim slobodno vreme i nekako se izrodila ta ideja mojih drugarica da to bude neko naše žensko veče. Potražnja za tim večerima je velika i zato ih ponavljamo. Koliko će to da traje, stvarno ne znam. Nije to deo mog profesionalnog opusa. Pošto je muzika sastavni deo mog života, samo idemo u korak jedna s drugom. Mi smo razmišljale da u Beogradu i ne postoji neko mesto gde ti samo uz klavir i jedan ženski vokal možeš da provedeš veče, da malo otćutiš, odslušaš neke stihove. Eto, to je ideja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milena Vasic (@milenavasicofficial)

Osim glumom i muzikom, Milena Vasić se bavi i voditeljstvom, s obzirom na to da je zaštitno lice kviza „Totalni obrt“, koji se emituje na televiziji Nova S.

– Kviz „Totalni obrt“ traje već nekoliko sezona. Čini mi se da je to najstarija emisija na TV Nova S. Mi smo od početka tu. Sazrevam s tim kvizom, pa je postao i sastavni deo mog glumačkog izraza zato što je to jedan zadatak gde ste vi u ulozi jedne stroge, ali pravične nastavnice. Volim taj svet, oni žive za informaciju i jako se rastuže kada nešto ne znaju. Najsrećnija sam kada se pojave mladi ljudi koji odgovaraju bez greške i koji su toliko upućeni i obavešteni, a da ne govorim koliko su obrazovani. Taj kviz i susret sa mladim ljudima mi bude nadu.

Foto: Ivan Dinić/Nova S

Kako kaže, i voditeljstvo smatra delom glumačkog zanata.

– Javni nastup je deo glumačkog zanata. Definitivno sve ono što sam naučila u školi vezano za glumu su takođe određena sredstva koja su vrlo važna kako da ih prezentujete u različitim medijima, u različitim žanrovima. Možda to ima veze i sa mojim bićem kao takvim.

Iako se pored voditeljstva sada aktivnije bavi i muzikom, Milena je i te kako angažovana u pozorištu.

– Za sve to vreme igram predstave u pozorištu, gde pevam songove i sviram klavir i harmoniku. Nedavno je bila premijera predstave „Široka zemlja“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Bonus video

Milica Milša: Zbog „Igre sudbine“ nemam muža, hoću ga nazad

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar