Foto: E-Stock/ Ivan Dobricic

Branka Jankovića smo zavoleli u ulozi Džakovića u "Vojnoj akademiji", a kasnije i u serijama "Lud, zbunjen normalan", "Meso", "Preživeti Beograd"...

Glumac će uskoro zaigrati u glavnoj ulozi u filmu „Divljaci“. Pored glume, on je posvećen i svom gazdinstvu gde u slobodno vreme pravi sir. Dodatni posao mu omogućuje da može birati uloge koje želi.

PROČITAJTE JOŠ

„Finansijski sam nezavisan i mogu da biram uloge. Danas se snima gomila serija koje su samo proizvodnja minutaže. Bez puno kvaliteta. Ja se trudim da sve što radim ima i neki kvalitet. Trneutno snimam seriju koju se zove ‘Tenderi’, i radi se o manipulacijama i sprovođenju istih. Takve teme me intersuju“, kaže Branko.

Hrvatski film „Divljaci“ snimaju u zemljama regiona, ali on ovo vidi kao prednost.

„Producent i reditelj su pratili moj radi i smatrali su da sam najbolja podela za tu ulogu. Mislim da je jako lepo što možemo da snimamo po okolnim državama. Ako mogu moje kolege da snimaju u Rusiji i Americi, što neko drugi ne bi radio u Hrvatskoj ili Bosni. Ja radim na više strana. Prihvatio sam ulogu u kruševačkom pozorištu, snimam seriju u Sarajevu. Živopisnost i snaga jednog stvaraoca leži u narodu. Promenom država i gradova, vi dopunjujete taj svoj lik“, iskren je Branko.

Glumac ima i svoju firmu.

„Moja firma već sad ima 35 zaposlenih ljudi. Ja koristim dosta iskustva iz pozorišta u ovom poslu, jer pozorište je najkompleksnija institucija na svetu, s obzirom na to da u jednoj kući imate sve, od stolara i bravara do apstraktnog i umetničkog dela, takvim iskustvom sam napravio jedan zdrav tim ljudi, koji vole da rade, ali i rade sa elanom, jer to nije neka klasična tvrda firma sa strogom politikom, već često imamo i goste, moje kolege glumce, i vidi se da ljudi uživaju. Imam puno poverenje u sve te ljude“, kaže glumac za „Blic“.

Branko Janković u selu Gunjaci kod Osečine ima farmu koza i bavi se preradom kozjeg mleka, a planira i restoran sa vodenicom, pa i muzej sira.

BONUS VIDEO: Andrija Kuzmanović o ulozi u filmu Zlatni dečko

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar