Šeron Stoun Sharon Stone
Šeron Stoun Foto: TriStar Pictures - Carolco Pictu / AFP / Profimedia

Američka glumica poznata po legendarnoj ulozi u filmu "Niske strasti" otkrila je u nedavnom intervjuu da je nakon snimanja, pored još nekoliko kostima iz filma, zadržala i legendarnu seksi haljinu iz scene sa prekrštanjem nogu.

Stoun je u intervjuu za InStyle otkrila da ju je „kostimografkinja, Elen Mirodžnik, odvela u Rodeo Drajv i rekla: ‘Možete da odaberete bilo koju stvar koju želite za svoj lik“.

Odlučila se, između ostalog za kratku belu haljinu, za koju ni glumica ni kostimografkinja nisu mislile da će privući  veliku pažnju.

Ipak, haljina je postala jedan od glavnih asocijacija na film, a i dan danas svi pamte scenu u kojoj lepa Šeron pali cigaru i prekršta noge.

Uprkos tome što je u filmu iz 1992. bila glavna glumica, Stoun je otkrila da je bila izuzetno slabo plaćena u poređenju sa muškim kolegama. Zato se dosetila da ovakvu diskriminaciju nadoknadi.

„U ugovor sam stavila da mogu da zadržim odeću. Ljudi su mislili da sam luda, ali istina je da nisam bila mnogo plaćena u poređenju s mojim muškim kolegom. Zaradila sam 500.000 dolara, a Majkl je zaradio 14 miliona dolara. Tako da je čuvanje mojih kostima bila zaista pametna stvar“, objasnila je Stoun za InStyle.

BONUS VIDEO: Milena Radulović: Kako sam izgradila veru u život

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)