Dženifer Aniston, Džoni Dep i Kajli Minog, strahovi
Foto: EPA/ANDREW COWIE/EVELYN HOCKSTEIN/FACUNDO ARRIZABALAGA

Iako nemaju problem sa tim da tokom snimanja filmova izvode razne akrobacije, da na koncertima nastupaju, igraju i pevaju pred hiljadama ljudi, holivudski glumci i muzičari ipak imaju strahove, kao i svi drugi ljudi.

Tako su mnoge poznate ličnosti, od Džonija Depa, pa do Dženifer Aniston priznale da se bore sa određenim fobijama, a njihovi strahovi su često veoma iracionalni.

PROČITAJTE JOŠ:

Slavni holivudski glumac, Džoni Dep, plaši se klovnova. Depova fobija od klovnova navodno datira još iz detinjstva, kada je imao noćne more.

„Činilo se da uvek postoji tama koja vreba tik ispod površine, potencijal za pravo zlo“, objasnio je glumac svoj strah, prenosi The Guardian:

„Pretpostavljam da ih se bojim jer je nemoguće, zahvaljujući njihovim oslikanim osmehima, razlikovati da li su srećni ili će vam odgristi lice.“

Ova njegova fobija je veoma neobična, s obzirom na to da je Džoni Dep glumio u više od deset filmovi Tima Bartona, a njegovi likovi u njima često su podsećali na klovnove i gotovo uvek je bio maskiran.

Strah od letenja jedna je od čestih fobija, ali je sigurno neprijatno kad morate stalno da letite zbog posla, a plašite se toga. Strah od letenja razvila je Dženifer Aniston, nakon što je njen privatni avion usled nekog kvara morao prinudno da sleti. Isti strah imaju i Šer i Vupi Goldberg.

Dženifer Aniston Foto: EPA/ANDREW COWIE

Fobije od životinja su jedne od najčešćih, pa nije čudno kada ljudi imaju takve strahove. Oskarovka Nikol Kidman plaši se leptira. Glumica Kristen Stjuart otkrila je jednom prilikom da se užasno plaši konja.

„Mrzim ih. Jednom sam pala s konja i ozbiljno se povredila. Slomila sam i iščašila lakat. Tada sam imala devet godina“, otkrila je glumica.

Kristen Stjuart
Kristen Stjuart Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Skarlet Johanson ne krije da se plaši ptica. Dok je promovisala svoj film „Kupili smo zoološki vrt“, glumica je otkrila da se ovih letećih životinja plaši više nego ičega.

„Plašim se samo ptica. Nešto ne plaši u tim njihovim krilima, kljunovima i lepetanju. Užasavam ih se. To još uvek nije nestalo. I moj ujak se plaši ptica, tako da je to u porodici“, rekla je Skarlet.

Skarlet Johanson Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Tajra Benks je bila otvorena o svom dugogodišnjem strahu od delfina.

„Plašim se delfina. Nekada sam sanjala da sam u bazenu i da mi delfini udaraju noge“, rekla je ona.

Najneverovatnije od svega je to da se Volt Dizni navodno plašio miševa, a jedan od njegovih najpoznatijih crteža je upravo miš, Miki Maus.

Volt Dizni Foto: Mary Evans Picture Librar / Profimedia

Ipak, do sada navedeni strahovi poznatih nisu nimalo čudni u odnosu na one koji slede.

Opra Vinfri je neuspešnija voditeljka na svetu i sigurno ne bi bilo tako da nije veliki profesionalac. Ali ako pokušate da uđete u njen studio sa žvakom, verovatno će vas izbaciti napolje. Razlog je to što voditeljka ima fobiju od žvakaćih guma. Opra ih ne podnosi, jer ima traume iz detinjstva. Njena baka je navodno lepila žvake svuda po kući i to u tolikim količinama da je stvarala naslage.

Foto: EPA-EFE/ALBA VIGARAY

Megan Foks ima fobiju od papira. Glumica kaže da se ježi kada ga dodiruje. Toliko joj smeta papir ad kada čita scenario za novi film, papir ne drži u rukama, već koristi plastične čaše kao podmetače.

Metju Mekonahi ima više strahova. Naime, glumac se plaši automatskih vrata, pa im shodno tome ne prilazi, a ne voli ni tunele.

Foto: EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Neke poznate ličnosti, verovali ili ne, imaju fobije od javnog nastupa, a život su provele na pozornici i u javnosti.

Čuvena Merilin Monro imala je ovu fobiju. Osim nje, strah od javnog nastupa ima glumica i pevačica Barbara Strejsend.

Znate koliko je proslavljeni fudbaler Dejvid Bekam uvek skockan. To i ne čudi, jer Dejvid pati od ataksofobije, odnosno straha od neurednosti. Jednom prilikom, fudbaler je sam priznao da poludi kada mu garderoba u sobi nije poređana po boji i veličini.

Dejvid Bekam
Dejvid Bekam; Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Jedan od najvoljenijih glumaca Holivuda – Kijanu Rivs boji se mraka.

Glumac Martin Frimen priznao je da se plaši gušenja, pogotovo kada je u pitanju avokado.

„Svaki put kada imam avokado, svaki put kada presečem avokado i vidim košticu, zamišljam da mi se ta koštica zaglavila u dušniku“, rekao je. Da bi to izbegao, kaže da ne jede mnogo avokada.

Još 2010. godine Kajli Minog je otkrila da ima ozbiljan problem sa vešalicama za odeću.

„Imam fobiju od vešalice – ne sviđa mi se kako zvuče kada ih stavite u garderobu“, rekla je. Da se ne bi plašila, ona kaže da odeću uvek drži sklopljenu.

Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Helen Miren ima strah koji je u današnje vreme nezamisliv. Ona se plaši telefona, te ima sekretaricu koja umesto nje obavlja razovore. Isti strah ima i pevač Robi Vilijams.

Glumas Čening Tejtum ima fobiju od porcelanskih lutaka.

„Izgledaju strašno, oči im izgledaju kao da su prave“, rekao je glumac.

Adel i dalje ima strah od galebova nakon strašnog incidenta u svom detinjstvu.

„Šetala sam šetalištem jela sladoled, kada je ogroman galeb sleteo na mene. Još uvek imam ožiljak od njegove kandže na ramenu“, ispričala je slavna pevačica.

BONUS VIDEO: Top 10 najskupljih razvoda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar