Foto: Zoran Lončarević

Šezdeseti Sabor trubača, koji je trebalo da bude održan od 6. do 9. avgusta je otkazan zbog trenutne epidemiološke situacije u Srbiji.

PROČITAJ JOŠ

U skladu sa odlukama i merama koje je donela Vlada Republike Srbije i proglašenja vanredne situacije u više od 20 gradova i opština zbog epidemije izazavane koronavirusom otkazan je i ovogodišnji Sabor trubača u Guči, potvrdio je za info-lider, predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

„Festival trube 2020. uopšte neće biti održan, imajući u vidu situaciju u našoj zemlji i regionu. Ne želimo da ugrožavamo ničije zdravlje i okupljamo veliki broj ljudi na jednom mestu“, kazao je on i dodao da se Sabor pomera za 2021. godinu.

Inače, Guča je prestonica trube od 1961. godine, kada je prvi put održan Dragačvski sabor. Jedan je od najvechih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi, najznačajnijih kulturno-umetničkih dogadjaja autentičnog narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara. Dragačevski Sabor trubač u Guči našao se na internet stranici popularnog magazina National Geographic među 10 najbitnijih dogadjaja u svetu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.