Evrovizija se neće održati u Ukrajini: Britanija potencijalni domaćin

Showbiz 17. jun. 202212:59 > 13:04
Podeli:
Pobednici Evrovizije 2022, Ukrajina Foto: REUTERS/Yara Nardi

Organizatori "Pesme Evrovizije" najavili su da će sledeće godine takmičenje potencijalno biti održano u Britaniji, jer ratom razorena Ukrajina nije u mogućnosti da ga bezbedno ugosti.

Evropska radiodifuzna unija (EBU), koja organizuje događaj, saopštila je da je bila u razgovorima sa ukrajinskim javnim emiterom UA:PBC o tome kako će održati događaj nakon što je Kalush Orchestra pobedio na ovogodišnjem izdanju. Međutim, navodi se da nakon razmatranja pitanja bezbednosti u zemlji, koja je trenutno u ratu sa Rusijom nakon invazije Vladimira Putina u februaru, ne postoji mogućnost da se ona tamo održi.

PROČITAJTE JOŠ

Umesto toga, EBU je rekao da će razgovarati sa Bi-Bi-Si-jem da li će biti domaćin događaja u Britaniji, nakon što je Britanac Sem Rajder završio kao drugoplasirani.

„Nakon njihove pobede na takmičenju za Pesmu Evrovizije (ESC) u maju, EBU je istraživao opcije za domaćinstvo takmičenja sledeće godine sa ukrajinskim javnim emiterom UA:PBC, koji je prethodno organizovao događaj 2017. i 2005. godine.

Postala je dobro poznata tradicija da pobednik Pesme Evrovizije bude domaćin takmičenja sledeće godine, obezbeđujući određene kriterijume, uključujući obezbeđivanje održivosti održavanja događaja i ispunjenje bezbednosti svih zainteresovanih strana, uključujući i javnost.

S obzirom na to da rat koji je u toku od ruske invazije na ovogodišnju pobedničku zemlju, EBU je odvojio vreme da sprovede potpunu procenu i studiju izvodljivosti sa UA:PBC i stručnjacima trećih strana, uključujući pitanja bezbednosti i bezbednosti.

Pesma Evrovizije je jedna od najkompleksnijih TV produkcija na svetu sa hiljadama koji rade na događaju i prisustvuju događaju i potrebno je 12 meseci za pripremu.

BONUS VIDEO: Zagrljaj novinarke iz Ukrajine sa pobednicima Evrovizije

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar