Foto: Zoran Lončarević

"On je bio i divan otac, divan prijatelj i čovek. Svet je manji za jednog takvog čoveka", rekla je glumica Eva Ras o svom kolegi i prijatelju Desimiru Stanojeviću.

I glumica Eva Ras se sa tugom u glasu oprostila od dugogodišnjeg kolege i prijatelja Desimira Stanojevića , a za Nova rs, ona kaže:

„Mnogo mi je žao. Sarađivali smo u veličanstvenoj seriji „Srećni ljudi“ i čuveni pas Sima je bio njegov lični pas, a moj partner je bio Sima-pas. Desko je dolazio na sva snimanja sa ljubimcem. Prošle godine smo se sreli i pitao me je da li imam fotografije psa, pa smo se onda ponovo sreli da ih razmenimo. Desimira ću pamtiti po toj veličanstvenoj seriji. Znate, toliko se serija snima, ali nijedna se ne pamti kao ta koja pokriva jedan ceo život. Dovoljno vam je da za jedan glumački vek igrate u toj seriji. On je bio i divan otac, divan prijatelj i čovek. Svet je manji za jednog takvog čoveka.“

Foto: E-Stock_milos_rafailovic

Evina uloga u seriji „Srećni ljudi“ bila je jedna od zapaženijih. Ona je kao Smiljka „sa Ranča prokletih“ bila Simina usvojiteljka, a popularnog Simu prekrstila je u Živka.

Podsetimo, Desimir Stanojević preminuo je jutros u svom stanu u Beogradu u 69. godini života.

Čuveni glumac rođen je 7. oktobra 1950 godine u Nišu. Igrao je u Narodnom pozorištu u Nišu od 1970. do 1990. godine, a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

Desimir Stanojević je bio osnivač omladinskog pozorišta „Treća polovina“ u Nišu. Zaslužan je za izvođenje prvog mjuzikla u istoriji Niškog pozorišta, „Violinista na krovu“. Takođe je zaslužan za postavljanje mjuzikla „Cigani lete u nebo“ u Niškom „Narodnom pozorištu“ (u njegovoj režiji).

Više od 20 godina Desimir je igrao u Pozorištu na Terazijama neke od najzahtevnijih uloga, poput onih u mjuziklima „Grk Zorba“ i „Cigani lete u nebo“.