Estrada zanemela zbog novih mera u CG: Izgubili stotine hiljada evra

Showbiz 23. jul. 202112:43 > 14:1423 komentara
Podeli:
Foto:Nova.rs

Ministrarstvo zdravlja Crne Gore upravo je donelo novu odluku da se zatvore klubovi, i na otvorenom i na zatvorenom, počevši od 23. jula do 2. avgusta ove godine, a zbog pandemije koronavirusa. Nove mere znače propast i za veliki deo domaće estradne scene koja je za svoje ranije zakazane nastupe u ovom periodu uložila (i potencjalno dobila), više desetina hiljada evra.

Autori: Marija Dejanović i Pero Jovović

Tokom proteklih godinu i po dana većina muzičara nigde nije nastupala. Činilo se da se situacija popravlja ovog leta, te su velike zvezde sa domaće estradne scene početkom juna krenule da zakazuju nastupe u Srbiji, ali i na crnogorskom primorju. Planovi su sada poremećni.

PROČITAJTE JOŠ

„Epidemiloška situacija u Crnoj Gori je i dalje povooljna, što je konstatovala i SZO, ali poziva se na oprez. Shodno dosljednjim najavama i upozorenjima Savjet za borbu protvi koronavirusa reagovao je momentalno, nakon prvih signala, uslijed promjene epidemiološke situacije, mjere konornavirusa prilagođeno si situaciji na terenu. Od petka 23. jula do ponedjeljaka 2. avgusta privremeno se zabranjuje rad diskoteka i noćnih klubova na otvorenom i zatvorenom prostoru“, rekao je dr Igor Galić, direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore. 

Šta to znači?

Saša Kovačević, Senidah, Aca Lukas, Maja Berović, Aleksandra Prijović, Dara Bubamara, „Hurricane“, Edita, Sandra Afrika, Đani, Tropiko Bend, Jala i Buba, Seka Aleskić, Aco Pejović, Darko Lazić, Sloba Radanović, Jelena Karleuša i mnogi drugi ostali su ukupno bez stotina hiljada evra zbog novih mera uvedenih danas.

Aleksandar Cvetković iz Tropiko benda, poznatiji kao Sale Tropiko, upravo je ušao u avion za Crnu Goru iz Beograda. Nastup je trebalo da održi večeras. U kratkom razgovoru za Nova.rs, samo je potvrdio da je na putu. Portal Nova.rs pokušao je da stupi i u kontakt sa pop zvezdom Jelenom Karleušom koja bi svoj nastup u Crnoj Gori trebalo da održi sutra. Njen menadžment je, međutim, ostao bez komentara do objavljivanja ovog teksta, a izvor blizak pevačici tvrdi da još uvek ne znaju šta će se desiti.

Jelena Karleusa
Jelena Karleuša Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Saša Đurić, menadžer Rade Manojlović, Cvije, Mije Borisavljević i Marije Mikić, kaže da još uvek nije čuo najnoviju informaciju.

„Ja prvi put to čujem. Moji pevači imaju zakazane nastupe u Crnoj Gori – u Kotoru, Petrovcu, Budvi… S druge strane, svi moji pevači koji rade u Srbiji i inostranstvu baš mnogo rade sada, i prvi put čujem tu informaciju i nadam se da ćemo ovo leto završiti kako treba.  Stalno sam u kontaktu s kolegama menadžerima, i svi njihovi pevači rade. Nisam ni od koga čuo tako nešto“, rekao je on za Nova.rs.

Damijan Oklopdžić, menadžer repera Milija, Gazda Paje, Nućija i Vojaža, izjavio je da mu je „jako žao“ zbog novih mera.

„Jako mi je žao zbog poštenog naroda koji nije ništa radio godinu dana, i sada kada treba da uzmu novac da hrane svoju porodicu, opet se uvode mere. Žao mi je i publike koja je celo leto čekala da vidi svoje omiljene izvođače, a sada za to neće imati prilike“, rekao je on za Nova.rs.

Vojaž Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Bonus video

Ko je Tea Tairović i zašto je odjednom toliko popularna

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar