Emotivne reči Mandine udovice na godišnjicu njegove smrti

Showbiz 15. jun. 202121:49 > 22:00
Podeli:
Milorad Mandic Manda i Anastasia Mandic
Milorad Mandić Manda i Anastasia Mandić Foto:Zoran Lončarević

Danas, 15. juna, navršava se peta godišnjica od smrti jednog od najvoljenijih glumaca sa naših prostora Milorada Mandića Mande, a tim povdom se na društvenim mrežama oglasila njegova supruga Anastasia Mandić objavivši fotografiju pokojnog supruga uz emotivan status.

„Jedan Dasa je svasta znao i u amanet nam ostavio da živimo Ljubav, Veru i Nadu. Širi dalje“, napisala je Anja Mandić.


Podsetimo, Milorad Mandić Manda rođen je 3. maja 1961. u Beogradu. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnika u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Na svojoj matičnoj i drugim scenama odigrao je više od 30 pozorišnih komada, snimio preko 20 igranih filmova i preko 15 serija.

Pročitajte još:

Debitovao je 9. marta 1987. i od tada ostvario niz značajnih uloga u predstavama “Sumnjivo lice” Branislava Nušića u režiji Milana Karadžića, “Klasni neprijatelj” Najdžela Vilijamsa u režiji Aleksandra Lukača, “Viđenje Isusa Krista u kasarni VP 2507” Iva Brešana u režiji Milana Karadžića, “Au, što je škola zgodana” i “Rokenrol za decu” Ljubivoja Ršumovića u režiji Milana Karadžića.

Igrao je i u komadima “Put oko sveta” Branislava Nušića u režiji Dejana Mijača, “Bogojavljenska noć” Viljema Šekspira u režiji Bojane Lazić, “Dečko koji obećava” Nebojše Pajkića u režiji Žanka Tomića, “Petar Pan” Ivane Dimić u režiji Milana Karadžića, “Svojta” Nebojše Romčevića u režiji Nikole Zavišića…

Uporedo je igrao i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (“Spaseni za dlaku”), Zvezdara teatru (“Tri sestre”, “Ljubavnik velikog stila”…), Narodnom pozorištu u Beogradu (“Izbiračica”).

U njegovom bogatom opusu su i uloge u filmovima “Ivkova slava”, “Mi nismo anđeli“, “Jesen stiže dunjo moja”, “Sivi kamion crvene boje”, “Pljačka Trećeg rajha”, “Mrtav ladan”, “Ringeraja”, “Apsolutnih sto”, “Rane”, “Tri palme za dve bitange i ribicu”, “Lepa sela lepo gore”… i serijama „Vratiće se rode”, “Selo gori, a baba se češlja”, “Ravna gora”, “Jagodići”.

Značajan deo svoje bogate karijere posvetio je najmlađima. Krajem osamdesetih i početkom devedesetih snimio je seriju „Bajke za laku noć“ i popularnu dečju emisiju „S’ one strane duge“ i tada je postao jedan od najprepoznatljivijih i najvoljenijih glumaca za decu.


„Suština da napraviš nešto što će da ostane generacijama. Ne kao uzor ili ikona, nego da bude ideja na kojoj će se posle graditi. I kao čovek i kao glumac moram da budem iskren i otvoren, nema nikakvih tajni, nema skrivenih namera. Biti licemer u ovom poslu je katastrofa. Ili ga radiš ili ne radiš. Kad me sretne neko ko je pre dvadeset godina pratio dečju emisiju koju sam radio, prvo me zabrine koliko sam mator, a onda me vrati u to vreme kad sam bio mlad, i bude mi drago. Vidim da je i on zapamtio nešto, jer sam nesebično delio svoja iskustva sa svima“, napisao je Milorad Mandić o sebi.

Godine 2017. ustanovljena je nagrada „Milorad Mandić Manda“ koja se dodeljuje na Filmskim susretima u Nišu za najbolju komičnu ulogu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.