Eminem već 12 godina „čist“: Zbog droge mu otkazivali organi

Podeli:
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Američki reper Eminem je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama podelio važno obaveštenje. Iako inače baš i ne objavljuje intimne stvari, ova je zaslužila da se nađe na njegovom Instagram profilu.

Podelio je sa svima fotografiju „čipa trezvenosti“ i pohvalio se da je već 12 godina „čist“.

PROČITAJTE JOŠ

„Čistih 12, u knjigama. Ne bojim se“, napisao je pevač u opisu. O zavisnosti je govorio bez zadrške i tako je jednom prilikom otkrio da je znao da pije i do 30 tableta protiv bolova i 40 do 60 tableta za smirenje u jednom danu.

„Ne znam u kojem je to tačno trenutku postao problem. Sećam se samo da mi se sve više i više sviđalo“, rekao je u dokumentarcu „How To Make Money Selling Drugs“.

Dok je 2000. godine radio na produkciji filma „8 milja“ shvatio je da ima problema s nesanicom, jer je radio i po šesnaest sati dnevno. Prijatelj mu je rekao za Ambien, lek koji inače pomaže ljudima da brže zaspe. Brzo se „navukao“ i kasnije je onda tako uzimao razne lekove.

Foto: Instagram/eminem

Pre 13 godina se predozirao, a doktori su mu rekli da je uneo u sebe ekvivalent za četiri vrećice heroina.

„Da sam dva sata kasnije došao u bolnicu, bio bih mrtav. Otkazivali su mi organi, jetra, bubrezi, sve. Stavljali su me na dijalizu i nisu mislili da ću preživeti. Moje dno je trebala da bude smrt“, ispričao je za New York Times 2010. godine.

Zarekao se da više nikada neće dotaknuti drogu. Iako mu je bilo teško, zbog dece je odlučio da je tako najbolje. Zato je u potpunosti odlučio da odustane od droge, jer želi da gleda svoju decu dok odrastaju. Kako ne bi pokleknuo, na nedeljnom nivou ga je proveravao pevač Elton Džon. Pričali bi o svemu i kad bi se uverio da se pridržava svog obećanja, bio bi presrećan, istakao je svojevremeno izvor za strane medije.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar