Eliot Pejdž o intervju s Oprom: Govorim o diskriminaciji

Showbiz 30. apr. 202100:07
Podeli:
Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI

Glumac Eliot Pejdž je u velikom intervjuu za Vanity Fair pričao o svom iskustvu kao transrodni muškarac. Takođe je naglasio i svoju poziciju kao osoba koja ima moć zalagati se za druge transrodne osobe, čija su prava su ugrožena u SAD-u.

PROČITAJTE JOŠ:

Njegovi obožavatelji su ga prihvatili i podržali u tranziciji, no Pejdž do sad nije javno progovorio o svom životnom iskustvu.

„Svi trans ljudi su drugačiji i moja priča je samo to: moja priča. Ali da, kao dete sam znao da sam 100% dečak – izjavio je on.

Rekao je kako se sada konačno oseća ugodno u svom telu i da nije ni shvata koliko ga je skrivanje identiteta kočilo.

„Doživeo sam veliku eksploziju kreativnosti. Čini mi se da su sva ta energija i vreme išli na osećaje nelagode, konstantnu brigu oko mog tela, jednostavno osećajući se loše“, priznao je.

„Sada mogu postojati, jednostavno postojati, i biti svoj“, dodaje.

Osim za „Vanity Fair“, Pejdž je odradio i intervjuu s Oprom Vinfri koji će izaći ovaj petak na platformi Apple TV+. Nada se kako će mu njegov publicitet kao transrodna osoba i poznati glumac pomoći da „pobije“ laži i dezinformacije koje su česte u anti-trans zakonima i pokretima.

„Zakoni koji se pokušavaju odobriti su razorni za trans zajednicu. Intervjuu s Oprom mi nudi priliku da podelim svoja iskustva i potaknem ljude da progovore protiv diskriminacije“, kaže Elliot.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar