Foto:EPA/CLAUDIO ONORATI

Holivudska glumica Elen Pompeo je zahvaljujući ulogama u seriji "Uvod u anatomiju" i filmu "Uhvati me ako možeš" postala jedna od najplaćenijih glumica na svetu.

Glumica, koja je u industriji zabave više od dvadeset godina, trenutno zarađuje preko dvadeset miliona američkih dolara godišnje, i to samo zbog uloge doktorke Meredit Grej u seriji „Uvod u anatomiju“.

Magazin „Forbes“ ističe da je Elen samo u 2019. godini zaradila 22 miliona dolara. Kako je sama glumica istakla, bogatstvo nije palo sa neba, već je morala da se izbori za ono što zaslužuje.

„Kada su vaše lice i vaš glas deo nečega što je generisalo tri milijarde dolara za jednu od najvećih korporacija na svetu, počinjete da razmišljate da i vi zaslužujete deo toga“, kaže Elen za američke medije.

PROČITAJTE JOŠ

Ne samo da biva plaćena svaki put kada snima novu epizodu, već dobija i dodatni honorar svaki put kada neki film ili serija kog je ona deo, biva ponovo emitovan na televiziji.

Osim toga, kako prenosi „Cosmopolitan“, sklopila je i veliki ugovor sa „Amazonom“ za dramu o američkim modnim kreatorima, a radi i kao Instagram influenser kako bi zaradila dodatni novac, promovišući etičke proizvode, poput proizvoda za bebe na biljnoj bazi.

Glumica se pojavila i u spotu Tejlor Svift za pesmu „Bad Blood“ 2015. godine, a takođe je i izvršni producent serije „Station 19“ – spin off-a serije „Uvod u anatomiju“.

Prema navodima „Celebrity Net Worth“ portala, glumica je trenutno „teška“ 70 miliona američkih dolara.