Elba: Pandemija je odgovor planete zemlje na naša nedela

Showbiz 26. mar. 202009:06 > 09:41
Podeli:
Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Glumac Idris Elba koji je pre nekoliko nedelja testiran pozitivno na koronavirus, oglasio se na društvenim mrežama i rekao da je koronavirus "odgovor prirode na loš tretman" za koji smo, kako govori, svi osgovorni.

Naime, glumac je u onlajn intervjuu sa Opom Vinfri rekao da je trenutna pandemija koronavirusa odgovor planete Zemlje na „oštećenja“ koja su joj napravili ljudi, piše „NME“.

PROČITAJTE JOŠ

„Jedna od pozitivnih stvari u celoj ovoj drami je to što smo primorani da zajedno razmišljamo kao ljudska rasa“, rekao je Elba i dodao:

„Naša planeta trpi velike udarce. Mi ljudi smo ugrozili planetu Zemlju i ne čudi me da naša planeta sada pokušava da se odbrani i da nas se reši. Imam osećaj kao da planeta plače i govori nam „hej, hej, hej, zaustavite se ili ću morati da vas se rešim“. Baš kao što i ljudski organizam pokušava da se brani od zaraze, tako se i planeta brani od ljudi.“

On je dodao da takođe misli da je ovaj virus napravljen u laboratoriji kako bi nas usporio i naterao da drugačije razmišljamo o planeti i sebi samima.

Podsetimo, glumac je na Tviteru sredinom marta objavio da se testirao na koronavirus, te da su rezultati pozitivni.

“Jutros sam testiran i utvrđeno je da sam pozitivan na Covid-19. Osećam se dobro, nemam simptome za sada, ali sam u izolaciji otkad sam saznao da sam pozitivan. Ljudi, ostanite kod kuće i budite pragmatični. Nemojte da paničite”, poručio je glumac putem društvenih mreža.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.