Foto: Promo

Alternativni bend E-Play objavio je danas novi singl i spot "Hotel Jugoslavija”, u kojem gostuje muzičar Momčilo Bajagić Bajaga.

E-Play se nakon albuma „Sloboda“ (2018) oglasio novim izdvojenim singlom u vidu ljubavne pesme, prožete retro pop prizvucima osamdesetih, koja je nazvana po mestu svog nastanka – čuvenom beogradskom hotelu „Jugoslavija“, u kome E-play ima prostorije za probe, naveo je taj bend.

„Jednog prehladnog, vetrovitog februarskog dana našli smo se Bajaga i ja u E-Play prostoriji u hotelu ‘Jugoslavija’. Bajaga se veoma lako nadogradio na moju muzičku temu, koju sam imala spremnu, i jako brzo je napisao jedan deo teksta. Kasnije je došao moj tekstualni deo“, rekla je pevačica i basistkinja Cvetković.

PROČITAJTE JOŠ

Prvu autorsku i izvođačku saradnju Cvetković i Bajagića, do koje je došlo usred i u inat pandemije, pred kraj su „sa svojim začinima“ obogatili članovi E-Playa bubnjar Goran Ljuboja Trut i gitarista Nemanja Velimirović, kao i klavijaturista Bajage i Instruktora Saša Lokner.

„Iskreno, jako je lepo videti na licu mesta Bajagu kako piše stihove, koliko vodi računa o tekstu, kako sklapa rime i koliko su mu vokali važni u pesmi. Svi znamo talenat koji poseduje, dok je vedra energija koju ima neverovatna. Tako da sam u celom ovom procesu više nego uživala“, rekla je Cvetković.

Spot „Hotel Jugoslavija“ radio je Vuk Protić tokom pet septembarskih dana u Beogradu.

„Sa Vukom smo radili nekoliko spotova, a i Bajaga i Instruktori imaju višegodišnju saradnju sa njim, tako da nas Vuk dobro poznaje, pa je saradnja išla lako. Ovo je najveći E-play video projekat do sada. Spot je sniman tokom kišnog septembra, pomerali smo ga danima zato što nam je trebao sunčan dan“, otkriva Cvetković.

E-Play očekuje 27. novembra specijalan koncert u dvorani „Amerikana“ DOB-a, gde će im se pridružiti na bini kao gosti brojni muzički prijatelji i saradnici.

Bonus video

Veče sa Ivanom Ivanovićem Lena Kovačević, Dušan Kovačević, Bajaga i Andrija Milošević

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.