Foto: Promo

Restoran "Telma" se godinama ističe svojom “Jazz večerom” kao posebnim događajem u ponudi srpske prestonice. U skrivenoj oazi Vračara privlači urbanu, mlađu populaciju i one koji se tako osećaju.

PROČITAJTE JOŠ

Ponedeljak je izabran kao ključni dan za džez veče, koje godinama okuplja ljubitelje ovog žanra. Iskusni muzičari i svi oni koji nesebično dele znanje sa budućim zvezdama džez scene na čuvenoj Telma Platformi oduševljavaju Beograđane 52 puta godišnje.

Kako bismo istakli značaj džeza u našem gradu i pobudili veće interesovanje, odlučili smo da se odužimo svim vernim gostima i onima koji do sada nisu čuli za nas, i uz podršku Sokoj-a organizujemo festival džeza 11. i 12. septembra.

Cilj festivala nije isključivo da dočara i približi džez muziku, već i da kroz edukativne radionice objasni publici kako se sluša džez. Pored selektora festivala Maksa Kočetova iz Ukrajine i njegovog kvarteta, koji su proslavili džez veče, tu su i velike svetske zvezde – Jure Pukl trio (Slovenia/ SAD), Ivan Radivojević kvartet i Djapshot Lefonque kao domaća podrška, a fantastični Vasil Hadžimanov biće zadužen za radionice.

Vasil Hadžimanov
Vasil Hadžimanov Foto: E-Stock/Caslav Vukojicic

S obzirom na epidemiološke mere, broj posetilaca je ograničen, jer nam je u interesu da sačuvamo zdravlje svih ljubitelja džeza, a ulaz će biti omogućen samo uz negativan test ili potvrdu o vakcinaciji. Želja nam je da dogodine festival proširimo na celu Mišarsku ulicu i napravimo jedan prepoznatljiv događaj za naš grad.

Bonus video

Koncert Amire Medunjanin na Banjaluka Festu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)