Foto:Ivan Dinić/Nova S; Zoran Lončarević

Pop pevač za Nova.rs otkriva kako je snimio numere regionalne zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednjih godina popularne su obrade pesama, naročito takozvani kaveri, a jedan od pevača koji je postao prepoznatljiv po izvođenju, ne samo svojih, nego i tuđih pesama, je Dženan Lončarević. Dok nije izdao svoj prvi album i postao pop zvezda, Dženan je obrađivao pesme svojih kolega, a proslavila ga je numera „A to mi nije trebalo“ pokojne Done Ares.

I danas kada radi punom parom i redovno objavljuje svoje pesme, Dženan nije prestao da svira tuđe numere koje su mu lično drage. U razgovoru za Nova.rs Lončarević otkriva da to sve radi samo iz jednog razloga, a otkrio nam je i kakva prava mu traže autori.

„U principu, kod mnogih važi pravilo da ne prodaju svoja autorska prava, odnosno da autori ne traže novac. Tako je bar bilo u mom slučaju jer mi niko nije prodao. Lepo sam pozvao, pitao i dobio dozvolu. Tako je bilo i za Dina Merlina. Pre nego što sam prvi put obradio njegovu pesmu, pozvao sam i dobio dozvolu. Više mu nisam tražio, a nastavio sam da snimam njegove pesme i nikada mi nije stavio zabranu. Neću reći kaveri jer je to egleska reč, ali obrade pesama služe da im se produži vek. Ja to radim isljučivo iz jednog razloga, ne zato što one ne valjaju, nego smatram da su negde zapostavljene i želim da što više čuje za njih“, istakao je Lončarević.

BONUS VIDEO: Dženan: Ulažem dosta u svoju karijeru

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.