Dubioza Kolektiv u Kafani: Pogledajte prvi bosanskohercegovački horor video

Showbiz 08. okt. 202111:03
Podeli:

„Kafana“ je prvi singl sa nadolazećeg albuma Dubioze Kolektiv čiji se izlazak očekuje početkom sledeće godine.

Reč je o prvom bosanskohercegovačkom horor video spotu. Radnja je smeštena u tipičnu lokalnu kafanu u kojoj prekaljena cugerska ekipa spremno dočekuje početak zombi apokalipse.

PROČITAJTE JOŠ

„Pesma “Kafana” je nastala za vreme najstrožeg lockdowna, kada zbog objektivnih okolnosti nismo bili u mogućnosti da sedimo za šankovima u našim omiljenim ugostiteljskim objektima. Bol i frustraciju uzrokovanu ovim hendikepom smo pretočili u emotivnu power-folk baladu koja šalje jaku poruku o tome koliko nam je kafana, kao osnovna ćelija ljudskog društva, nedostajala tokom pandemije. Za ilustraciju ovog zastrašujućeg iskustva, jedino adekvatno rešenje je bio žanr horor filmova, a čak i ovako zastrašujuća ekranizacija nije ni do kolena stvarnom užasu koji smo osećali“,  izjavili su članovi Dubioza Kolektiva.

Video spot je režirao Irfan Avdić, a za zastrašujuće uverljive maske zombija je bio zadužen Miroslav Lakobrija. U glavnim ulogama se osim članova Dubioza Kolektiva pojavljuju i Mario Drmać, Edis Bilić, Marko Šelić – Marčelo, Almir Kurt Kugla i Mona Muratović.

Video pogledajte na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar