Podeli

Dua Lipa, koja je ovih dana glavna tema domaćih medija zbog propagiranja ideje o "velikoj Albaniji" i izjave da je ajvar nacionalnog albansko jelo, gostovala je u aprilu u podkastu "Table Manners", koji vode britanska pevačica Džesi Ver i njena majka Helen. 

PROČITAJTE JOŠ

Lipa je tada promovisala drugi studijski album “Future Nostalgia”, a tema emisije je (gle čuda!) bila hrana, te je pevačica pričala o hrani koju sprema i koju je jela u detinjstvu.

Džesi Ver je Duu Lipu, koja je najveći deo života provela u Londonu, pitala koja jela su joj iz detinjstva najviše nedostajala, a koja su deo tradicije njene zemlje.

“Moja mama je uvek kuvala tradicionalna jela, kao što je pita. To je jelo sa spanaćem, sirom i korama. Jako je ukusno i to mi uvek nedostaje kad sam na turneji. Isto tako volim sarmu”, rekla je Dua, a Helen je dodala:

“Znači, to je slično kao grčka kuhinja”, a pevačica je nastavila:

“Postoji dosta sličnosti kad je balkanska kuhinja u pitanju. Obožavam i burek”.

Čini se da pored ajvara Dua Lipa albanskim nacionalnim jelom smatra i pitu, burek i sarmu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar