Dragana Katić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Voditeljka progovorila o detaljima iz svog privatnog života.

Voditeljka Dragana Katić ima sinove blizance Bobana i Bojana, a Boban je, nakon usavršavanja u Berlinu, odlučio da nastavi život u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ:

„Boban se usavršavao u Berlinu jer je ode završio arhitekturu i tamo uveliko radi. Njegova je odluka da ostane, da proba, bez nekih strogo zacrtanih planova da u Nemačkoj mora da bude do kraja života. Moje je bilo da tu odluku prihvatim i nastavim da živim u Beogradu, svesna činjenice da mi je jedno dete sada definitivno otišlo od kuće“, rekla je ona za Gloriju.

U proteklom periodu je zbog pandemije, ali i obaveza, retko viđala sina, a sada je otkrila kako se nosi sa novonastalom situacijom i njegovom odlukom da ostane u Nemačkoj.

„Dok sam razmišljala o Bobanovoj odluci da život nastavi u Nemačkoj, setila sam se svoje mladosti, kada sam htela da se bavim nečim sa čim se moja majka nije slagala. Ona je smatrala da treba da završim fakultet, da diplomiram književnost, budem profesor srpskog jezika, da predajem, imam porodicu i vodim smiren, uobičajen zivot. Međutim, odabrala sam potpuno drugačiji put i za to sam se borila tokom celog odrastanja. Počela sam da se bavim glumom, igrala sam u amaterskim pozorištima u Beogradu, a onda je došla televizija. Za svoje snove sam se izborila, pa zašto to ne bi činila i moja deca. Naravno da mi je teško, ali nije on otišao tamo negde mnogo daleko, niti ga tamo muče. Otišao je svojom voljom tamo gde mu je lepo, gde je srećan i gde se pronašao. Važno je da je srećan. Ako je on srećan, i ja sam“, iskrena je voditeljka.

Dragana Katić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sa njom je u Beogradu njen durgi sin, Bojan, na kog je takođe ponosna.

„Bojan je završio Fakultet političkih nauka u roku. Bio je odličan student. Želeo je godinu dana da se odmori jer je sve vreme studiranja i radio. A radio je mnogo, i to na velikim projektima. Oba moja sina su uvek bila posvećena ideji: neću da učim da bih polozio, već da znam“, naglasila je Katićeva.

Rekla je da se Bojan odlično snašao u svom poslu koji je vrlo sličan njenom, samo što on radi iza kamere. Istakla je i to da se teško nosi sa gubicima i da joj teško pada svaka vest o smrti kolega i poznanika.

„Teško se nosim sa gubicima. Rano sam ostala bez roditelja. Jedinica sam i nisam bila spremna na to. U međuvremenu, mnogi dragi prijatelji su preminuli i mislila sam da ću nekako otupeti na te vesti. Medutim, nisam. Sve to je na mene ostavilo velike posledice. U smislu da drugačije gledam na život, jer sam u poslednje dve godine živela sa mnogo straha. U trenucima kada se setim nekih ljudi koji više nisu tu, bude mi teško i zaplačem. Ne mogu da se pomirim s tim da ih nikad više neću videti. Tolike godine sam ih sretala, radili smo zajedno, druzili se, smejali, i sada ih odjednom nema. Tokom protekle dve godine imala sam utisak kao da sam u nekom mraku. Strah je bio non-stop prisutan“, priča Dragana.

Dragana Katić, Balkanskom ulicom
Dragana Katić Foto: Ivan Dinić/Nova S

„Svetlo su mi prijatelji, kao i činjenica da sam uspela da organizujem svoj mikrosvet. Da mogu da sednem i popričam sa sinovima, da učinim nešto malo, lepo za nas. Smirivalo me je i što su mi deca bila zdrava, što smo bili upućeni jedni na druge“, ispričala je ona dalje.

„Trudim se da trajem, to se postize profesionalnim odnosom prema poslu. Kraj svake televizijske sezone nosi mnogo stresa, ali ja sam dobro organizovana. Znam gde mi je šta: koje su mi cipele za studio, koju šminku koristim za koju emisiju. Automobil mi je pun dodatne opreme“, zaključila je Dragana Katić za pomenuti medij.

BONUS VIDEO: Aca Lukas o seriji

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.