Pritnscreen/youtube

Nakon što je zbog pandemije korona virusa otkazana "Evrovizija", koja je trebalo da se održi do 12. do 16. maja u Roterdamu, organizatori su obavestili javnost da će ovogodišnji izvođači moći da nastupe sledeće godine, ali sa novom kompozicijom.

Naime, kako stoji u saopštenu organizatora „Evrosonga“, koji rade na onlajn platformama putem kojih u narednom periodu treba da se oda počast ovogodišnjim predstavnicima i njihovim pesmama, isti učesnici će moći da se prijave i 2021. godine, ali sa potpuno novim numerama.

PROČITAJTE JOŠ

„Univerzalne vrednosti i tradicija da se muzikom slavi različitost, danas su potrebniji više nego ikad. Zbog toga, trenutno istražujemo alternativne programe, ali ne i takmičenje, kako bismo pomogli da ujedinimo i zabavimo publiku širom Evrope u ovim izazovnim vremenima. U skladu sa pravilima ‘Pesme Evrovizije’ doneta je odluka da pesme koje su bile prijavljenje za ovu godinu neće moći da učestvuju u takmičenju 2021. Zemlje učesnice mogu da odluče koje umetnike će poslati na takmičenje sledeće godine, a to mogu biti ovogodišnji pobednici ili novoizabrani“, zaključuje se u saopštenju.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

 

Da li će zemlje birati nove predstavnike, te šta će Srbija odlučiti po pitanju grupe „Hurricane“, koja nije krila razočarenje zbog otkazivanja muzičke manifestacije, ostaje da se vidi. U svakom slučaju, nije još izgubljena svaka nada da će možda ipak, pa makar dogodine, stupiti na evrovizijsku scenu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.