Najneobičnija dodela hrvatskih muzičkih nagrada u istoriji

Showbiz 16. maj. 202010:07 > 10:15
Podeli:
Foto: Printscreen HRT1

U Zagrebu je sinoć održana svečana dodela Porina gde su se odala priznanja najboljima u hrvatskoj diskografskoj produkciji u protekloj godini. Zbog aktuelne situacije, u HTV-ovom studidiju 9 u Zagrebu prisustvovali su samo voditelji Iva Šulentić i Ivan Vukušić i ovogodišnji dobitnici najvećih nagrada.

Pevačica Jospia Lisac i dirigent Tomislav Uhlik dobili su nagrade za životno delo.

“Upotrebiću reč velikog Ivice Krajača koji mi je svojevremeno rekao „senzacija“. Kroz 53 godine svoje karijere doživljavala sam svako malo tu senzaciju. A upravo je takva ova situacija, jer su za mene su ovi neobični trenuci u kojima smo sada, senzacionalni, posebni. Taj virtualni svet, možda dolazi neko novo doba, u kojem se ja, moram priznati jako dobro osećam. Tu sam zapravo jer sam dobila ovaj Porin od bračkog kamena i zahvaljujem Upravnom odboru Porina na njemu, svojoj diskografskoj kući kojoj sam verna i odana celo vreme. Zahvaljujem se svim nadarenim pevačima koji su dolazili u moj svet, a nadasve ljudima koji su sav taj rad prepoznali, zagrlili, zavoleli, bez njih bi ta priča bila drugačija. Spomenut je i Karlo Metikoš koji mi je poklonio sve, veliku baštinu, ljubav i smisao postojanja”, rekla je Jospila Lisac sa suzama u očima.

Dirigent i kompozitor Tomislav Uhlik takođe se zahvalio na prestižnoj nagradi i na ukazanoj časti.

Ostali koji su nominovani za nagrade uključili preko onlajn platforme, dok su gledaoci mogli pratiti prenos događaja uživo.

U kategoriji Album godine nominovani su J.R. August s albumom “Dangerous Waters”, Psihomodo pop s albumom “Digitalno nebo”, Chui s albumom “Iz kapetanovog dnevnika”, Vanna s albumom “Izmešane boje” i Opšta opasnost s albumom “Karta do prošlosti”.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari

Vaš komentar