Đorđe David Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Član žirija "Zvezda Granda" kaže da će ipak svim srcem biti uz Konstraktu na "Pesmi Evrovizije".

Đorđe David privukao je veliku pažnju u revijalnom delu „Pesme za Evroviziju ’22“, kada je pevao pesmu prošlogodišnjih pobednika Evrosonga, italijanske grupe Maneskin, a mnogu su njegovu šminku uporedili sa onom kakvu nosi Ruška Jakić.

PROČITAJTE JOŠ

Za Grand Online roker se osvrnuo na svoj nastup, ali i na duhovite komentare koji već danima preplavljuju društvene mreže.

Za 57 godina koliko sam proputovao i na kakvim sam sve koncertima bio, to je bilo vrlo jednostavno. Trebalo je polupati, razbiti taj takmičarski sistem i odraditi nastup na način na koji niko ne očekuje. Evrovizija je varijanta gde zapravo treba uraditi stvar koju niko ne očekuje. Meni se dopada što je to izazvalo buru na društvenim mrežama, od Tik Toka do onih odvratnih komentara koje ne vredi ni pominjati, pa sve do onih duhovitih gde me porede sa Ruškom Jakić. Ono što je glavna stvar je da je pevanje moj glavni marker i to kako je ceo bend zvučao – rekao je Đorđe David za Grand Online i dodao da ga ne pogađaju ni loši, ali ni dobri komentari.

– Ono što mi je važno i što me pogađa je ono što kažu moji najdraži. Moja Ana je imala dve, tri opaske na konto celog perfomansa koji smo uradili. Znam koliko smo to dobro i iznenađujuće doneli, ali svaka konstruktivna kritika najdražih je dobra i jako znači jer ukazuje na greške kojih nisi svestan – istakao je.

Iako je pobedila Konstrakta čiju muziku inače podržava, ne krije da je njegov favorit na Beoviziji zapravo bila druga pevačica.

Sara Jo i Konstrakta, pesma za Evroviziju, Beovizija, takmičenje
Sara Jo i Konstrakta Foto: Nova.rs/Printscreen/RTS

– Više bih voleo da je otišla Sara Jo. Prezgodna je, prelepa, jako dobro peva, savršeno barata svojim telom, balet joj je u malom prstu, rođena je u Rimu i mislim da su sve to stvari koje idu na ruku onoga što ja mislim da je trebalo da ode na Evroviziju. Na sreću ne odlučuje samo žiri i nisam bitan ja, već je narod glasao za nju i to je ono što je jedino validno izjavio je Đorđe i istakao da je Konstrakta ispred vremena, kao i da joj treba pružiti podršku na putu za Torino:

– Očigledno je da narod želi nešto novo, nešto drugačije. Konstakta će predstavljati zastavu i domovinu i treba joj dati podršku. Mislim da je važno da je ispratimo kao heroja i kako dolikuje

BONUS VIDEO: Izjava Đorđe David Nikolić

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.